Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 現時點被收購?(補LINKED)

要將現時點打回原形, 慘~~~~~~
頭像被屏蔽
早幾日先見有由兆萬做開既老闆進駐現時點,都差唔多裝修好,宜家就話收購左....冇奈:56:
超港人 發表於 11-11-2014 08:06 PM
50萬可能係個樓梯口嘅擋攤咋

絕對係樓梯口嘅擋攤!
今日照常遊場睇玩具時,己經見到2男2女既"中猿"四圍問商户有冇興趣買鋪.
50萬起身, 聽到有D鋪200幾萬.....
講真IN'S吾係因為玩具集中,只係死場一個! 依點各位TD既師兄都明:ar:

仲有今個同下個星期既IN'S玩具SHOW, 中猿有份攪(睇到在場海報大大個中猿LOGO)
睇黎有心果幾日旺爆個場, 帶D唔知真實情況既水魚黎買鋪
其實現時點嘅玩具鋪唔係以前兆萬十幾樓嘅玩具鋪搬過去咩?
今次真係好可惜
D lego、batman、籃球、李小龍、Transformers............
雖然呢D地產霸權好常見,但今次真心覺得係損人(未必)利己
rakuten 發表於 11-11-2014 09:31 PM
其實現時點嘅玩具鋪唔係以前兆萬十幾樓嘅玩具鋪搬過去咩?

記得兆萬16樓既玩具舖頂峰期都其實不太多(根本好細), 一出lift就係爆米, 後來尾位有頑仔(呢2間都冇去現時點), 買過699大武士, 老世個樣有尐似國寶男老世, 但唔肯定係咪佢.....
lastblade 發表於 11-11-2014 10:11 PM
今次真係好可惜
D lego、batman、籃球、李小龍、Transformers............
雖然呢D地產霸權好常見,但今 ...

今次收購既事,我真係覺得好可惜!
香港已經吾多既一個玩具集中場, 什至全世界LEGO FDS 都知既買貨場
如果現有IN'S既鋪頭老細決定轉場/分散各區
IN'S絕對會打回10年前既死場. 去左甘多年睇住玩具鋪點帶番起個場. 可能就甘冇左:49:

林子峰表示,是次購入商場總樓面約2萬平方呎,每間舖面積由80至200呎不等,出租率理想,以售賣玩具作主題,人流有保證,而他現斥資2,000萬為物業翻新,其後會拆售商場舖位,估計入場費約50餘萬元起,並預計提供約5厘回報保證

訂左貨出年4月拿
唔知點算
近两次去到行行吓,唔覺意都買到心水嘢!以後出油麻地站無地方去?!...{:1_375:}
變返之前好"刷"o既喇叭+播返D好舊o既中文歌~如果唔係唔似以前o既死場~

btw~好少好似現時點咁D玩具鋪咁集中~特別係LEGO~
8~9年前個場得一兩間玩具店  超少人行 最記得有間賣佛教野舖頭 夜晚一個人上去都驚驚地

有記錯請指正
超港人 發表於 11-11-2014 08:06 PM
50萬可能係個樓梯口嘅擋攤咋

9成係呢D :(

今晚落去走咗轉,聽到議論紛紛 :ice:

聽到【依家】20多呎鋪 ~ 月租5000$:o

某鋪 售價【依家】 350萬 :60:

saihttam 發表於 11-11-2014 08:03 PM
借問大大英明係咪無左定搬左? 上兩個星期去唔見左

英明仲係洗衣街,新鋪搬到接近太子道西方向,

你由舊鋪向番太子方向行,過埋弼街扶手電梯就差不多
幾佰萬 1 個鋪 :time:

做玩具場 租金預計有 5 厘回報 ? 傻的嗎? :help:

睇睇 今日香港重剩返幾多玩具店就知 :no: