Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 現時點被收購?(補LINKED)

番深之都
夠平lol
明報話改做美食廣場,唔知邊樣真,買家唔知6-7年前仲係死城?風水差到冇輪,真係祝佢好運
threeeye914 發表於 11-11-2014 11:14 AM
明報話改做美食廣場,唔知邊樣真,買家唔知6-7年前仲係死城?風水差到冇輪,真係祝佢好運

mk無野食咩:oh:...........
:Q又小一個行街地方
超港人 發表於 11-11-2014 10:08 AM
嘿...50萬入場費租!
油麻地又小一處, 以後可以唔使再行過行囉!

50萬買鋪, 可能最尾得十幾呎的小位置.
個人覺得好可惜! "現時點"其實真係幾好行,又夠集中,玩具品種都算多,懷舊/新品都有,

再加上近1,2年在這裡認識左幾位店主,閒時冇幫襯都可以吹下水,可惜!
打回原形,死場一個
唔係睇玩具,真係唔會特登行去In's 個邊。
我行旺角路線通常係廣華街,之後好境,然後去兆萬同信和,之後係西洋菜街/星際(睇影音產品),最後係皆旺同千里達(有時間會行埋英明)。
可惜, 咁攪法會少一個玩具集中場

大買家睇中個場人流多就成個買起佢重新裝修,之後氹啲小買家買舖黎炒又好放租又好∼
結果加租大部份玩具店都走晒,賣時裝?賣潮流野?做美食廣場?跟本一般香港人好少行果頭,自由行都少。最後又變返一個死場,邊個蝕?一定係買咗舖嘅小買家。
:!

死場 > 賣玩具 > 人多 > 收購加租 > 玩具店結業 > 死場
幾時開始會大裝修?
鴨仔 發表於 11-11-2014 02:12 PM
大買家睇中個場人流多就成個買起佢重新裝修,之後𠱁啲小買家買舖黎炒又好租又好∼
結果加租 ...

講得對~~~~~~~~~~~~
wakoo 發表於 11-11-2014 01:21 PM
打回原形,死場一個

明明對面有咁大個模板商場係度俾佢睇,得鬼去行。
還要硬收購兼封場裝修數個月以上時間,到時還有誰記得此地方?
真是錢多無頂洗,蝕唔切!:blame:
到時變左旺角xxx之堡真係賣d mk野,真係當場笑三聲