Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 現時點被收購?(補LINKED)

really bad news to all toy shop bosses and toy buyers....
threeeye914 發表於 11-11-2014 11:14 AM
明報話改做美食廣場,唔知邊樣真,買家唔知6-7年前仲係死城?風水差到冇輪,真係祝佢好運

美食廣場?除咗頂層間酒樓外,煙屎點的食肆冇間做得長喎…
個場唔係有玩具賣,邊有人去,等死吧!
到時總會有人買呢D劏房舖位, 希望唔好變油麻地版深之都.....:42:
所謂資深投資者,都真係好資深:34:

仲記得7至8年前,係得電梯位有人開鋪,其他真係:no:
好難得能有一個集中玩具既商場,真唔希望變回死場!
油麻地好多個位都係好睇唔好食 煙士點唔賣玩具可能又攪到好景咁 7-8成吉鋪同d3仔4仔franchise
資深投資者嘅技兩可能就係
殺雞取卵
要其他投資者接貨坐艇
最大限度拉長佢地嘅還本期
殺埋實體經濟參與者
令自己套現
如果改做先施,萬寧,屈臣就唔同,但前提係要踢走間酒樓
無記錯現時點06年之前....只有數間玩具店....  .....有時晚上6點幾全層最小得3個客行下....亦試過全層得我一個人行.....見過最多有10個人行都已經好多人啦.... ....簡直係鬼域....

因Y拍, 我先知有呢個塲. 追溯到大慨04年, 嗰時可於Y拍買到平玩具, 而交收地點有些喺現時點實鋪, 我先逛逛呢個塲, 當時d鋪係d人嘅迷理倉, 再跟住想買平玩具或執平玩具, 都係嚟呢個塲, 最後被多人認識之後, 慢慢做起來吧~
mj23 發表於 11-11-2014 03:02 AM
當時成日行過呢個場樓下都係掂行掂過, 都唔知上高係賣玩具.就算知道後, 都唔會成日行. 係到呢一兩年先行 ...

我都同意個場附近冇咩野行,隨左地鐵站口果檔辣魚蛋好好味吸引到人 :x
宜家各玩具店主該考慮找新地方落腳,
或者考慮集體搬去對面個場?
只要有十間八間開店嘅話!
該可以儲返起人氣!
會唔會有舖頭清貨減價?,
一雞死一雞鳴,無左依個集中營,起過第二個
HighLamb 發表於 11-11-2014 01:41 PM
唔係睇玩具,真係唔會特登行去In's 個邊。
我行旺角路線通常係廣華街,之後好境,然後去兆萬同信和,之後 ...

借問大大英明係咪無左定搬左? 上兩個星期去唔見左

洗衣街 177號  發表於 11-11-2014 08:13 PM
R.I.P. 尋真佬............