Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 聖鬥士星矢 -黃金魂 Soul of Gold-

睇黎又係 bbq式集體大爆炸結局
denniskwong 發表於 14-9-2015 11:31 AM
睇黎又係 bbq式集體大爆炸結局

應該唔會,因為佢地仲要講遺言,傳達他們的思念!!
收到消息,在十三集,雅典娜會有些少戲份!
好!女神終於都可以出場喇!!
討論下,直至第12集,大家覺得最無作為是那位黃金戰士呢?

水瓶?天蝎?童虎都好似無乜?

雙魚今次真係做返出好戲
有可能有第二季嗎????
payton20 發表於 14-9-2015 08:12 PM
討論下,直至第12集,大家覺得最無作為是那位黃金戰士呢?

水瓶?天蝎?童虎都好似無乜?

一定係水瓶,叛變重間接累死山羊
天蝎衰衰地都有去挑機+爆結界
童虎就爆房+開AE
其實黃金魂呢戰,究竟用左幾多日時間呢? 印象中獅子睡過覺,又行來行去,可能都有幾日時間。但在冥界,應該係發生左爆破嘆息之牆,同海皇傳送黃金聖衣之間
jetyam999 發表於 16-9-2015 08:06 AM
其實黃金魂呢戰,究竟用左幾多日時間呢? 印象中獅子睡過覺,又行來行去,可能都有幾日時間。但在冥界,應該 ...

行來行去o個幾日都唔見有日蝕,其實係咪即係代表已經打完冥王?
jetyam999 發表於 16-9-2015 08:06 AM
其實黃金魂呢戰,究竟用左幾多日時間呢? 印象中獅子睡過覺,又行來行去,可能都有幾日時間。但在冥界,應該 ...

其實用左幾多日真係無講,但艾奧里亞有睡過...,可能只是他暈倒睡了一陣吧...
davidki99 發表於 16-9-2015 12:21 PM
行來行去o個幾日都唔見有日蝕,其實係咪即係代表已經打完冥王?

係佢無影出來吧,但實情仲係打緊冥王的!!
如果下面打完冥王,咪miss 左黃金聖還幫拖打死神定睡神果幕?
唔會打完冥王, 因為冥王已經打爆晒D黃金聖衣

不過作者又忽略左一樣野, 就係爆牆後黃金聖衣留在牆外無走等運到, 再由海皇送一程

但都可以話出一陣去打完呢套再飛返去也可

其實呢套野真係好多bug!
無論打完冥王與否都唔係好講得通...
因為
有日頭又有太陽,即係冇永恆日蝕,冇日蝕即係打贏冥王啦,之但係頭幾集唔記得獅子座定白羊話星矢佢地仲係極樂世界打緊...

夾硬作既話,我會駁個故仔為

已經打完冥王,雅典娜帶走星矢一行人之餘,仲帶埋12件黃金走
女神喎,復活聖衣一定冇問題啦, 橫掂奧丁都可以復活聖鬥士...
至於獅子座佢地點解話星矢佢地仲打緊冥王? 可以解釋為佢地o係嘆息之牆死哂,之後發生咩事都唔知啦
所以復活之後以為仲打緊,但其實已經過左一段時間...

以上全部係小弟無聊斷估老作, 謝謝!  :x
一套只是為了SELL新產品而製作的動畫, 根本無需要深究內容是否有BUG
redfish 發表於 17-9-2015 10:19 AM
一套只是為了SELL新產品而製作的動畫, 根本無需要深究內容是否有BUG

Absolutely right, for selling toys only.................