Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 聖鬥士星矢 -黃金魂 Soul of Gold-

3M 大圖~

雙子座有兩對翼~!
而且是鴛鴦不同外型的~!
如何 天蠍座神聖衣 修改成咁就正好多 :handshake:
冇登記 發表於 28-7-2015 10:52 PM
如何 天蠍座神聖衣 修改成咁就正好多

又幾攪野播! 變左做龍蝦座!:DD

e夫人 發表於 29-7-2015 01:59 PM
又幾攪野播! 變左做龍蝦座!

冇左世界樹結界幫助,神鬥士好廢,個西格蒙德完全唔夠打 :x
件神鬥衣用紙做的嗎, 咁易爛GE
其實上一次 神鬥士vs雅典娜 既幕後黑手正正係 卡農
仲以為劇本會咁: 西格蒙德 為弟弟報仇, 撒加 為弟弟贖罪
點知完全係另一回事.....
yugi 發表於 24-7-2015 02:02 PM
話時話沙加又無眼淚又無短劍係靠乜來達成第二個條件變神聖衣?

果時 沙加 同 雅典娜 一齊用第八感進入冥界....可能其間特別俾左祝福處女座
純粹靠估
今集故事內容神鬥士同條女有感情關係?:blame:犯咗高達0083劇情bug:59:
哎,,,,不倫不類,本身明明係流線設計,都唔知想點
shingo_y2k 發表於 1-8-2015 05:57 PM
其實上一次 神鬥士vs雅典娜 既幕後黑手正正係 卡農
仲以為劇本會咁: 西格蒙德 為弟弟報仇, 撒加 為弟弟贖 ...

北歐篇的故事幾時講到關卡倫事,根本唔關佢事喎!!
J2的黃金魂HOLD起左變左黑執事

請問這些圖鑑在那一本集誌?
Lau 發表於 2-8-2015 11:28 AM
北歐篇的故事幾時講到關卡倫事,根本唔關佢事喎!!

ching真唔知定假唔知 ?

因為 卡農 發現 雅典娜既"寶藏", 叫醒左封印中(自已要睡眠)既 海皇,
卡農做左海將軍海龍, 想借海皇既名統治世界, 即係 其後既海皇篇 (tv同漫畫一樣)

tv版中 海皇 送隻戒指俾 北歐個奧丁代言人希路達, 令佢性情大變要入侵大地, 開始左 北歐篇
海魔女有係北歐篇現一現身, 說明幕後黑手是 海皇 (但其實係 卡農 借佢個名)(漫畫版中 海魔女 後來發現係 卡農 攪鬼)
雙頭龍想同海魔女同歸於盡 (可惜失敗左), 故事轉入海皇篇