Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[活動展覽] Tamashii Nation 2014 發表會

zz 改少少又出, 好波btw要破產拉:Q
點解Unicorn3号機隻金色,唔系百式隻金架:no:
taken 發表於 30-10-2014 09:57 PM
我想要幾年前展覽嗰D SRW OG R1-R3 ,大贊卡多D...

我都係咁話!尤其是R1-R3。

六神和大帝畢竟已經有合金產品,還要是可變的。如果給我選,我寧願要些未出過合金的機械人。另外,如果SR黑三一個樣子出得好的話,可能會考慮賣了我的新世紀。

受歡迎的可變機械人在超合金魂出得八八九九,bandai唯有把這些可變機械人角色陸續推出細版本的SR合金以可動爲賣點,再賺多一次錢(不過,Gunbuster已經出了,反應真的麻麻)。畢竟SR係for拿上手玩,供奉的還是合金魂好,因此,個人就算手痕買了SR,泄玩後都會賣了它。。。。。。。超合金魂以後越來越久才會有新作、甚至斷line也不出奇了。。。

Robot魂這種全膠產品出極都有,成本低就可以平價,從此推斷高價品在日本(甚至海外)市場已經越來越難做了。。。。。搞下搞下現在又開始了Metal R魂line,極大可能,Bandai會把以往受歡迎的Robot魂角色重出Metal R魂,又來賺一魚兩食的錢。

好彩我都冇乜玩星矢,什麼星矢魂真的不願置評,Bandai技窮了。。。。。

超合金魂開發成本高,sr合金易開發又可以改色,改特別版咁出,再加上武器set啱哂笨大胃口。

但如果咁快張以往合金魂改放係sr到出,玩家未必會買只係死路一條。

笨大應該出D未出過機體較好。srw og應該係版權問題而出唔到了...可惜。
聖衣神話出得太多了係時候停改為開發其他玩具。 shf龍珠系列其實係隻金蛋,可惜笨大唔識利用。光之美少女嗰D好少女公仔好賣咩?好似成日都有野出咁..

Metal Build隻光翼最好可套裝買,那樣可不用買炒價,而新作i hope strike freedom
【魂ネイション情報!】本日の報道向け展示ではプレスの方々でも撮影禁止の試作品が多数ありました。明日から会場へお越しの皆様だけが目にすることの出来るものも!?

頭像被屏蔽
kiki33 發表於 31-10-2014 01:11 AM
龍珠已放棄了啦 太貴

係貴但無法,自己喜愛。
robot魂 Gun-EZ、Gun blastor:handshake:
不過睇黎成個post都係得我會為出呢兩架機而感動:49:
已確認MB
SR合金 六神 & 大帝 TOO small... the scale should be at least bigger.... Oh well, still very playable though..

出呢隻都唔出strike freedom...........
pass

Wah Robot雲 新 zz 係咪會變形架 :x , shf 新改卡邦係咪會自己會少個一秒變新架?
如果吾係就冇興趣 lu :Q

你係咁出我點有位放!!!!
隻figuarts zero ex 杜拉真係好正,, 不過同一個pose加造形真係出過無數次...

shf 仲未有sailor pluto??

快d 出超17號pls!