Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[活動展覽] Tamashii Nation 2014 發表會

raychan 發表於 30-10-2014 08:03 PM
隻強ZZ強化咗D咩

呢個設定係TV版最後兩集的版本黎, 以我記得ACLUB所描述的設定:

膊頭塊藍色大件左, 前腰護板長左, 背包飛彈箱部份長左

雙手的紅色翼換了可擋LASER的盾(講就感講, 個樣一樣都係翼狀)

及最重要以上這樣改變後不能變型(真係搵苯)

要普通版ZZ拍埋呢個所謂強化版你先會見到以上的分別的

及, TV版的FAZZ拆甲後就是這個強化版, 而不是可變型的原裝ZZ
Thank
SIC OOO 貓仔終於嚟料,超期待:handshake:

TAMASHII NATION 2014 特撮編

Metal Build係咪仲未決定放邊隻新嘢出嚟賣呀?? {:1_222:}
哈哈,sic 雞肶 貓 ……;Birth 好吸引,晤知會以什麼形式推出 ……
taken 發表於 30-10-2014 10:37 PM
look like copy Code Geass....

天使與龍之輪舞,都係宮武一貴做機設
eddiem249 發表於 30-10-2014 11:10 PM
天使與龍之輪舞,都係宮武一貴做機設

ic thanks,  no see this cartoon:(
點解唔見檸檬蕉嘅:36:
熱狗OO 發表於 30-10-2014 10:39 PM
呢個設定係TV版最後兩集的版本黎, 以我記得ACLUB所描述的設定:
膊頭塊藍色大件左, 前腰護板長左, 背包飛彈箱部份長左
雙手的紅色翼換了可擋LASER的盾(講就感講, 個樣一樣都係翼狀)
及最重要以上這樣改變後不能變型(真係搵苯)
要普通版ZZ拍埋呢個所謂強化版你先會見到以上的分別的
及, TV版的FAZZ拆甲後就是這個強化版, 而不是可變型的原裝ZZ
http://www.mahq.net/mecha/gundam/zz/msz-010s.htm
MS-010S仍然是可變的, 最大分別是背包, 噴射器加至4個

ase 發表於 30-10-2014 01:14 PM
聖鬥士黃金魂
shf亂馬
shf布歐、悟飯、禮服幪面俠

有亂馬嗎?有圖嗎???,,,,,,,,,
熱狗OO 發表於 30-10-2014 10:39 PM

膊頭塊藍色大件左, 前腰護板長左, 背包 ...

ZZ......又出多次
zz 改少少又出, 好波btw要破產拉:Q