Toysdaily 玩具日報

樓主: wingjapan123

[非官方產品] 無限合金百獸王

700我包

出了現貨!個價就被想像上升咗!
其實五獅玩具!係呢幾年出得太多!
比較一定多,我支持有心人出玩具!
被小小玩家心聲!
夠實!做動作好得!
有新鮮感!五獅外面!有師兄都說了!不多說!
個盒係有改善的空間!
個二把劍就××××××好多???
至於1牛7魚!
大家去想!我覺得4000買一隻三方老變!其實好多人都係會做
所以唔可以用值唔值!去評價一件玩具!
只能看佢能唔能夠滿足到你!
例如!六神合体!我看到合金魂就夠!其他的我一一無買收貨就會停手!
近來朋友說了一句!令我放在心上!
玩具係用來玩!多點拿上手玩!
唔好理佢值唔值個價!要好玩!!!
其實我每一件玩具都係開箱後睇睇就放入箱!
所以今一次老死都不停扭下佢!其實都可以丫!
話被自己聽!貴買就話係值!平買到就只有說自己叻買得今低!
framigoiou 發表於 5-12-2014 10:21 PM
雖說不解香港玩家們的想法,但是這裡完全看不到開箱文真的蠻特別的.....明明有用戶入手在其他論壇發表好評如 ...

唔關係咪第三方事o既

呢度都有好多第三方 TF o既 post

我自己都有買隻百獸

不過都唔打算獻羞出post啦:68:

呢隻百獸當然唔可是話係完美:54:
(都有o的上油同埋組裝o既小問題)

佢同十五機有冇關係我唔知亦都唔想理:43: (十五機我無買)

純粹以玩家角度絕對可以收貨

可能我唔係玩太多合金 (得超獸、六神同大帝:he:)

呢隻有咁o既可動真係第一次見 (又可能係我孤陋寡聞啦:help:)

P.S. 當然站在玩家角度絕對唔想佢出 ver2,無咁多空間同財力去買多隻。如果 touch wood 真係有ver2,我都希望廠方可以補賞返我地買o左初回o既玩家!
睇相色有D淡同暗尤其隻綠獅子,又唔係正廠產品,對我呢講可有可冇,成16魚我一定唔買,等跳到6-7魚可以考慮,唔跳咪等笨大出合金魂 :ar:
davehammer 發表於 6-12-2014 11:12 AM
睇相色有D淡同暗尤其隻綠獅子,又唔係正廠產品,對我呢講可有可冇,成16魚我一定唔買,等跳到6-7魚可以考慮 ...

CHING有無玩過?我隻D色係鮮'色,係緑色太暗就真,
cchong420 發表於 6-12-2014 10:07 AM
唔關係咪第三方事o既

呢度都有好多第三方 TF o既 post

日系英雄卅機械人討論區
任何日系動漫英雄、機械人、幪面超人、超級戰隊及其他特攝玩具集中討論區
討論範圍:日系官方授權玩具—幪面超人、超級戰隊(PVC卅合金卅食玩卅SHF卅SIC)、DX變身腰帶、星矢(PVC卅扭旦卅聖衣神話)、高達、變形金鋼、超合金系列、ROBOT魂、SDX、figma(Riders、宇宙騎士)及其他官方授權玩具最新情報、相片及分享集中討論。

一般新品都會在日系英雄卅機械人討論區發布,所以第三方確實不能在該版發布,只能在玩具市場情報集中區發布......在這區發布觀注度較低!:unhappy:
十五機事件,短時間內出改良版及降價,貴價買初版的玩家,當然唔高興,但廠家如非有困難,在投資許多金錢及時間及處理生產所需解決的問題情況下,為何還要降價拋售?
這次百獸王由相片看 ,實在非常出色,可以說同樣百獸王產品中最出色!若果覺得仍未合自己要求,大可以不買,沒有人強迫的!
事實上,這些細廠能夠推出精彩的商品,還是值得支持!最小可刺激大廠提升產品質數!

絕對無可能認同十五機騙財事件, 你廠家有困難關買家咩事? 點解要將廠家困難加上買家度?呢d係咩歪理?你廠家困難就要所有買夾錢救你?買家欠你架! 咁倒轉買家財困你廠家係唔係比翻錢d買家先? 你做生意賺蝕都係你自已既問題, 蝕就要買家賠賺就自已袋, 呢間廠都架啦! 咁既超級歪理都講得出口!
玩過實物,個人形樣貌同盒面差別大...(醜),上色可以(有啲偏差),除了綠獅隻色:die:....其他嘢都算OK,,,,活動好夠實~~~~但個初回特典零吸引力,整體而論個價太進取,個人認為還未到這個價的水平~有愛郤止步。

ching, 有幾多成合金? 邊幾個部位是合金? 因為睇相好似無限合
馬明 發表於 7-12-2014 01:07 PM
ching, 有幾多成合金? 邊幾個部位是合金? 因為睇相好似無限合膠

哈哈!都可以丫膠唔膠就個人認為!!!
放心. 每隻獅身均是合金, 非常聚手. 絕對不膠.
頭像被屏蔽
今日試玩後都即時入左, 比起曾出過的百獸王係高一皮, 反正30週年版無入, 當用呢筆錢去買就算, 無lost
http://www.youtube.com/watch?v=bjvTwldeIYg

睇左youtube網上ROCKETPUNCHARMY的review,黑獅子移動大比時J位會裂開,藍獅子合體個鎖毀壞,version2遲早問題。{:1_372:}
隻野我都有入, 外觀上真係勝過官方產品
不過始終係非官方細廠, 有qc 問題
建議真心想買既人, 去一d有得換返既鋪買
我自己買兩盒(另一盒幫人買), 去到鋪頭拎時即時check埋
老闆都話最大問題係 黃 藍 獅個pat pat入面既合體槽, 好多裝嵌得唔好會斷左
開一盒中一隻......好彩即時check即時換