Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Y拍古惑賣家

有呀,賤人日日負我一次皮,y拍就幫我解返,如是者2次之後就鎖左佢,而家錯唔係我,所以我無驚過 ...
sumissum 發表於 25-6-2014 01:41 PM

好似最多比10次同一評分.
Ching你投訴一次, y拍就幫你取消負分? y拍以什么理由?
上次我投訴了好多次, y拍每次只給標準回覆叫你自己搞, 與y拍來回多次, 後才幫, 煩死!:72:
y拍有做野的,我都試過一次比人走佬兼負評,但我果次有介心一早做足証據,雖然要
y拍有做野的,我都試過一次比人走佬兼負評,但我果次有介心一早做足証據,雖然要
whitedol 發表於 25-6-2014 03:03 PM

Ching你投訴一次就得?:67:
回復 33# bin

係呀,不過都搞左一排,同埋我出哂yahoo提示,附email容,仲寫段野解釋,係煩架喇{:1_222:}
回復  bin

係呀,不過都搞左一排,同埋我出哂yahoo提示,附email容,仲寫段野解釋,係煩架喇
whitedol 發表於 25-6-2014 05:25 PM

我上次都有whatsapp, email, yahoo提示的紀錄, 種耍約了出來前1小時說不來(我巳出去), 後那人就多多藉口1個多月沒交收, 反給我負分.  但Y拍說我們自己搞, 投訴來回覆了幾個公式化email, 先幫我取消, 好煩. 可能處理我個case的staff不太好.:38:
樓主你又黎呀?獅王同六神諗完未呀?
點解樓主吾出去買
要去Y拍買呢?
回復 19# 玩具Kenny

E悲好多老外賣家一貫做法,幾年前都已經係咁; D人見無問題咪跟住學:p只係將運費變咗拍賣費:DD
樓主你又黎呀?獅王同六神諗完未呀?
AK30 發表於 25-6-2014 06:31 PM

當古惑賣家遇上古怪買家
回復 39# mj23
又或者係古惑賣家扮古怪買家引其他人去古惑賣家個拍賣post 度睇, 宣傳下
好似最多比10次同一評分.
Ching你投訴一次, y拍就幫你取消負分? y拍以什么理由?
上次我投訴了好多次, ...
bin 發表於 25-6-2014 02:18 PM

因為賣家太聰明,係負皮到講晒粗口同唔賣既理由出黎,我連cap圖都慳返
我見過有啲賣家佢嘅條款規則仲搞笑⋯
假如交收嘅時候發覺件貨品有甚麼問題、破爛可 ...
nwsl 發表於 24-6-2014 09:54 PM

試過有次麻煩野
到最後比返個負評比賣家{:1_222:}
因為賣家太聰明,係負皮到講晒粗口同唔賣既理由出黎,我連cap圖都慳返
sumissum 發表於 27-6-2014 11:54 PM

怪不得啦, 那就一定打得甩. 不過Y拍真有不少不良又態度差的人. 反而一般自用賣家多數好好人, 又好多時平小小都肯賣比你. :57:
sumissum 發表於 27-6-2014 11:54 PM

怪不得啦, 那就一定打得甩. 不過Y拍真有不少不良又態度差的人. 反而一般自用賣家多數好好人, 又好多時平小小都肯賣比你,交收時又有大家聊聊交流. :57:
其實y拍呢D垃圾管理,唔係獨市應該早就執Q左佢,剩係識收拍賣費,好多$1起bid o既賣家,都係托價天王,有兩個賣高達o既戶囗其實係同一人,托價托出面來來去去果幾個戶囗,投訴就公式處理,仲有就係y拍容許人地隱藏評分資料,變相助長做假交易,其他人無辨法check,o甘呢D評分要黎做乜?

同埋上面都有提到,有D x街舖頭有免責聲明,就係同一貨同時放上網同舖面,如果件貨舖面賣出有可能bid左都無貨比人,可以比賣方搵借囗價低不賣,y拍為收張貼費竟隻眼開隻眼閉..

樓上話什麼收取高拍賣費係白紙黑字,無古惑,我唔知佢地平時係咪都係用呢D方法賣野?但我就絕不認同,你開低價呃人入黎睇然後收多一截已經係老千行為,唔好話無古惑..