Toysdaily 玩具日報

查看: 138979|回復: 306

[新品消息] 富野由悠季作品「G之Reconguista」系列模型

「HG G-セルフ(仮)」は2014年発売予定、価格は1,600円(税抜)

http://www.g-reco.net/index.html

http://bandai-hobby.net/g-reco/index.html
人仔貓 發表於 16-7-2015 02:31 AM
AGE 都出剩 AGE-3 冇出 MG ...

所有主角高達都會MG的, 這是BANDAI顯然而見的策略, 問題係幾多年後而已

高達, 有種魅力, 就係幾唔受歡迎的主角機, 發烤到咁上下年份就會儲夠FANS數量可以出番架

在AGE/G之復國前計最不受歡迎的可以算是X及V, 咁依家X同DOUBLE X隔左20年都出到MG喇, V2都應該隨時排到的了

AGE 3, AGE FX同G-SELF被MG應該唔洗等20年既我估

HG ガンダム G-セルフ
8月発売予定 2,700円
東京玩具展2015

機設 比故事 更更更更更可吸引。

約有10集 無睇,最後 睇結局(只睇機戰場面),是小弟 睇衆多高達中最差,一啲緊張 刺激都無 ……;真係貫徹始終,由頭差到尾

AnimeJapan 2015 展出

hbbbenson 發表於 1-9-2014 05:13 PM
中意《帝皇戰記》設定(機設&人設)嘅人,應該會中意依套嘢嘅設定,我就系其中一個……{ ...

巴打, give me five:!
什麼鬼東西?......
觀望中~:^ 暫時唔太喜歡~
哪部作品剛出不是先罵? 看順眼就好了
"超級系"UC已看到膩了,換點口味最好!!
回復 4# olafilz

都係玩番GUNDAM ORIGINAL好過
第一眼望落去有啲Virtual On既感覺。。。。。。
睇左套片先決定買唔買模型吧
佢D卒機幾正, 主角果D GUNDAM就...等佢出多兩三個MODEL再睇下點啦...
持觀望態度~
不過暫時都仲頂得住!
背包太過SEED FEEL 啦,可以改一改好嗎?點吸引年輕人呢咁重口味
回復 11# alvinchan2012

因為係同一個人有份做機設
this is 主角機 :@
故事寫得再好都需要正機扶持. turnA雖然醜, 但醜得嚟破格前衛.

這一隻算點?將EXIA左加右減, 再mix埋gundam age嘅style...............
恐怕未開賣要三、四折至賣得出!