Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 富野由悠季作品「G之Reconguista」系列模型

其實隻主角機真係唔多靚...

HG 1/144 ガンダム G-セルフ(大気圏用パック装備型) 2014年9月20日発売�1,728円(税込)
富野由悠季総監督が手掛けるガンダムTVシリーズ最新作『ガンダム Gのレコンギスタ』より、大気圏バックパックを装備した「G-セルフ」が早くもHG化!随所に使用されたUV素材によりフォトン装甲が再現され、劇中の世界観を演出!
中意《帝皇戰記》設定(機設&人設)嘅人,應該會中意依套嘢嘅設定,我就系其中一個……{:2_306:}
個價錢唔貴又有閒錢既話就考慮下
頭好似偏大了阿:cool:

GUNDAM G self 個頭似足日本鬼......
幾鍾意對腳個設計,發藍光幾好睇。
上半身就好似其他高達溝溝埋埋咁…
安田朗初期design SKY GUNDAM

terrible draft  發表於 6-9-2014 10:34 PM
hbbbenson 發表於 1-9-2014 05:13 PM
中意《帝皇戰記》設定(機設&人設)嘅人,應該會中意依套嘢嘅設定,我就系其中一個……{ ...

巴打, give me five:!

其實我幾有好感喎對呢套.

好似有人講"拉打都要與時並進啦"

總唔可能套套都0079咁掛...
Seed就係好例子..
用舊酒加新瓶
機設幾好,故事爛都係死!!!
leawong 發表於 5-9-2014 04:46 PM
其實我幾有好感喎對呢套.

好似有人講"拉打都要與時並進啦"

GUNDAM SHIT 咪又係向0079致敬既作品..........
eddiem249 發表於 5-9-2014 05:07 PM
GUNDAM SHIT 咪又係向0079致敬既作品..........

我唔小心未打完就Send左

Overman超限人嘅設定真系令我印象非常深刻,可惜似乎除咗海洋堂出過主角機之外,都冇乜其它可動商品,始終都唔系個個接受到……:$
BANDAI對於ACE時的教訓仲未深深睇會, 今次更來多一成.