Toysdaily 玩具日報

[新品消息] SHF限定 龍珠Z 傳說中的超級撒亞人!! 布羅利!!!

yugi 發表於 26-11-2014 10:40 AM
好明顯佢入多果起碼兩隻諗住用來炒

宜家SHF龍珠穿晒,個個入以為係第二隻杜拉,仲邊有得炒....(幾十我敢講)
宇宙之王者 發表於 26-11-2014 02:13 PM
宜家SHF龍珠穿晒,個個入以為係第二隻杜拉,仲邊有得炒....(幾十我敢講)

好難講...
依家唔炒,但可能過多一年半載又炒呢...
好多人平唔買,後追的...
我係其中一個...
小堅 發表於 26-11-2014 02:18 PM
好難講...
依家唔炒,但可能過多一年半載又炒呢...
好多人平唔買,後追的...

我意思係指宜家即時,當然一耐好大機會就炒起,不過點都無咁瘋狂,因為宜家多左好多人一次訂幾隻!
唔知姑仔幾時派呢???
宇宙之王者 發表於 26-11-2014 03:48 PM
我意思係指宜家即時,當然一耐好大機會就炒起,不過點都無咁瘋狂,因為宜家多左好多人一次訂幾隻!

時間一耐左, 價就一定起, 始終因為限定野冇再版.
e+睇返菲莉斯路都升到8-9魚.
不過新出果d應該就算升都唔會好像超比杜拉咁癲了
SHOCKER 發表於 26-11-2014 04:02 PM
唔知姑仔幾時派呢???

我都想知,葵姑張收銀飛個電話流嘅,次次打都話未開。
宇宙之王者 發表於 26-11-2014 03:48 PM

其實訂幾隻既目的係乜...
到最後未又係拎去放...
小堅 發表於 26-11-2014 04:14 PM

一半半啦,我試過有兩隻係買左兩盒,當時係真係諗一儲一玩,一係杜拉,二係超西比達,當時兩盒都係跪係到三舊幾都無人買的,但發覺盒盒兩隻真係唔對路,結局我平手放左杜拉(三百幾),超西比達我仲係到. 但當然...買到三四盒就應該唔會全自己KEEP啦
宇宙之王者 發表於 26-11-2014 04:28 PM
一半半啦,我試過有兩隻係買左兩盒,當時係真係諗一儲一玩,一係杜拉,二係超西比達,當時兩盒都係跪係到三舊 ...

睇你點玩法,其他杜拉格斯同超西比達買2-3盒我覺得OK...
杜拉格斯兩個頭,可以裝落比達既戰鬥服到...
黎緊下年四月隻比古洛我就真係入兩隻...
一隻擺黑髮一隻擺超西...

其實依家龍珠魂限除左行、日版之外,仲多左美版...
真係一開始出就買一定唔會高好多...
唔急可以等埋美版出先買都得...
頭像被屏蔽
講開....杜拉, 小弟個隻都系今年暑假時買,  $3xx,  系在深水步, 福X , 去過的師兄都知佢門口有大轉轉飾櫃, 個日我行經突然見到 ....轉轉櫃有盒"杜拉" 更加 3xx, 可能因為插左其它 SHF 中間, 加上不停轉轉轉.....  不覺眼, 之後我就要左, 原來最後一盒........ :p
小堅 發表於 26-11-2014 04:14 PM

我身邊真係有朋友量產玩具,不過唔係訂,係見現貨平買幾盒,第二日見另一度又平又買多幾盒。

買返去又唔拆嚟玩,留返嚟當建築材料去砌牆。

至於未出先訂3盒嘅目的,相信係一盒玩,一盒儲,最後一盒留嚟做spare以防玩爛或唔見咗啲parts

但到咗第4盒,我就諗唔到有咩關乎玩嘅實際用途。
宇宙之王者 發表於 26-11-2014 04:28 PM
一半半啦,我試過有兩隻係買左兩盒,當時係真係諗一儲一玩,一係杜拉,二係超西比達,當時兩盒都係跪係到三舊 ...

杜記我有兩盒喎
有一盒唔捨得玩未開添
因為城城頭同超西頭真係好唔同架
各有各靚仔
( 又加上杜記係我龍珠 NO.1 飛佛角色 )
我唔會賣返出去囉~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sonic817 發表於 26-11-2014 04:36 PM
睇下黑比達, 菲利,CEL, 呢D開波都冇炒, 而家又貴哂了

只能說太多人當初好霸氣話PASS之後唔知做乜又追返: ...

直頭係啦 !!!
踩到成個系列一文不值
而家又要喊~~~
好在我每隻都係一出即買,除咗嗰啲天價特別色外,全部齊晒,遺憾地隻超3個特效爛咗小小,而家睇返都好笑,杜拉格斯當初俾人話做矮咗,隻超3就俾人彈到飛起,但係而家呢兩隻就俾人炒到可遠觀而不可竊玩,真係早買早享受,遲買貴幾舊