Toysdaily 玩具日報

[分享討論] PREMIUM BANDAI Showroom提件服務

回復 26# 小堅

未呀, 如佢地覆 我會係度話比大家知
yes, 字眼上有誤導之疑,根本吾係一個優惠,呢個所謂優惠係我已經pre pay左的服務,比番我遲&#21874 ...
takeshi 發表於 10-6-2014 09:36 PM

用40蚊去換一張免運費卷,仲要坐車自己去拎,先唔計車錢...
張卷仲要等你下次幫襯先叫用得...
照返佢咁計,除返開今次同下次幫襯,其實所謂既免運費每次20蚊...
真係吹__脹...
用40蚊去換一張免運費卷,仲要坐車自己去拎,先唔計車錢...
張卷仲要等你下次幫襯先叫用得...
照返佢 ...
小堅 發表於 10-6-2014 09:51 PM

吾駛除返開,今次親身去拎已經要扣返四十,  正式講係拎返張自己一早比左錢但變成左代用卷仲要下次幫襯先再用得返的一個活動,:80:但我又想就到自己時間去拎..:49:
最怕第一日取貨時會排長龍 ,唯有忍下病貓!
放心,冇事既...
佢見你唔係萬能俠既,應該唔會幫你轉...
小堅 發表於 10-6-2014 09:16 PM

最大問題21号我有兩張單,兩張單E了過去,其中一張還是萬能俠...
吾駛除返開,今次親身去拎已經要扣返四十,  正式講係拎返張自己一早比左錢但變成左代用卷仲要下次幫襯 ...
takeshi 發表於 10-6-2014 10:12 PM

其實局你幫襯多一次...
如果你唔幫襯,就連之前個40蚊都冇埋...
師兄不如問清楚佢個取貨流程再決定填唔填資料...
回復  小堅

未呀, 如佢地覆 我會係度話比大家知
gominggo 發表於 10-6-2014 09:51 PM

我諗最快都要聽日
最大問題21号我有兩張單,兩張單E了過去,其中一張還是萬能俠...
cccccto 發表於 10-6-2014 10:51 PM

都唔驚既,你之前另一張單填個送貨時間係幾點左右???
雖然速遞唔跟時間送,不過都可以就下...
如果你揀左21日去西九龍拎...
到時另一件貨上去黑貓望下佢依家大約係咩位先...
未送出既就去左西九龍再返屋企等...
yes, 字眼上有誤導之疑,根本吾係一個優惠,呢個所謂優惠係我已經pre pay左的服務,比番我遲&#21874 ...
takeshi 發表於 10-6-2014 09:36 PM

唔係優惠之餘,重要字眼上佔左個客便宜,

實際重要買多一次先拎得番paid左果40蚊運費

究竟係邊個諗出黎的 {:1_232:}
其實局你幫襯多一次...
如果你唔幫襯,就連之前個40蚊都冇埋...
師兄不如問清楚佢個取貨流程再決定填 ...
小堅 發表於 10-6-2014 10:53 PM

你唔填咪照正常程序寄番去你屋企

但你唔駛被迫下次購物先有番話事權,

就算真係要幫趁再比40蚊其實都無損失

因為自取果次佢唔駛比錢黑貓吧
你唔填咪照正常程序寄番去你屋企

但你唔駛被迫下次購物先有番話事權,

就算真係要幫趁再比40蚊其 ...
Gainax 發表於 10-6-2014 11:11 PM

我知唔填佢會搵速遞照原定寄畀我...
我前面已經講左唔會填...
本來呢,四十蚊係已出之物,佢而家只係比個option我,可以選擇自己去拎,rebate返張coupon,都無可口非,因為你係可以唔理佢的,只係一個option。

但佢成件事用字,令人覺得佢有意誤導:「可獲得PREMIUM BANDAI 免運費優惠券一張」云云,好似話你上去就送野比你咁,查實先扣起你四十,運輸費就唔直接refund架喇,比張代用券你,下次有幫襯先redeem得返。你以後唔幫襯既話,你呢次比既四草,就白比了。

其實而家香港魂shop d 貨多左,有得用points換免運費券亦令客仔易返頭。明買明賣咪好囉,點解要玩呢d小手段呢?
我知唔填佢會搵速遞照原定寄畀我...
我前面已經講左唔會填...
小堅 發表於 10-6-2014 11:15 PM

我誤會左quote果句,

師兄唔好意思 ~~
回復 42# 呂品器

呂師兄既表達能力真係比小弟強好多,講出了重點 !
我誤會左quote果句,

師兄唔好意思 ~~
Gainax 發表於 10-6-2014 11:31 PM

師兄,好小事,唔緊要的...

如果佢今次順利完成...
第時訂野唔駛畀運費可以直接去拎...
我諗應該多左人幫襯佢...

不過今次佢條數計錯晒...
明明係一件好事,但都畀港魂自己搞衰左...