Toysdaily 玩具日報

[新品消息] MG Ver.Ka RX-93-v2 Hi-v Gundam & 限定 HWS 擴張 Set

算把啦....
當初出隻 MG Ka Nu..見D "初相"..又腳粗,脛短..又唔係 Evo 辦...鬧鬧鬧鬧...
之後史上最靚 MG..又爆甲...買買買......
之後隻 MG 叉鴨比 見D "初相"..又又腳粗,腰肥..又唔係 Evo 辦...鬧鬧鬧鬧...
之後又 史上最靚叉鴨比...買買買......
今次又有負ver.ka之名..件甲太擁腫..全白太齋、蓮蓬又嘔心..
之後咪又係買買買.........

算把啦....
我覺得..第 2 形態好形...
個 "點點盾"..唔係個個接受到...
我自己也唔太 like....
不過我相信 Ka 老師唔係白痴...出"點點盾"一定有佢原因..
真係接受唔到咪唔要..水貼 only..
我覺得..第 2 形態好形...
個 "點點盾"..唔係個個接受到...
我自己也唔太 like....
不過我相信 Ka 老師唔 ...
jackwongnt 發表於 17-7-2014 09:18 AM

我估計係整體視覺效果原因,一黎UC D機做型比較沉實,配色底調,2黎加左強化裝後睇落好腫,如果唔轉轉色凸出返某部分,D人一眼睇落就似個肥仔…

呢隻色我就唔接受,但會效法轉其他色
算把啦....
當初出隻 MG Ka Nu..見D "初相"..又腳粗,脛短..又唔係 Evo 辦...鬧鬧鬧鬧...
之後史上最靚 MG ...
jackwongnt 發表於 17-7-2014 09:10 AM

模型實物總比硬照靚
我已訂了Hi-nu同夜鶯 ,但睇完HWS嘅官圖有種抗拒感...
但應該都會買埋HWS,希望如各位師兄所言...實物會正啦:unhappy:
驚啲裝甲太鬆趺番出黎
呢2隻買咗仲未有時間砌(消化緊RG同BB)

唔知係咪擺位與角度問題, 同最初HJ圖相比好似瘦左身離, 宜家望落靚仔好多!:shiny:
點點盾係漫畫設定來著!
我都好唔like!
唔鍾意隻色?唔鐘意波波盾?咪自己噴過囉!
唔鍾意就咪買啦 留返俾我地D想要的人{:1_203:}
我都囗不對心⋯訂了⋯希望角木老師比多張水貼我揀啦⋯

其實HWS行貨同水貨有咩分別??
咦, 點好呢, 之前見國產個隻仲型過舊版mg, 所以入左, 而家呢隻又有d吸引喎....