Toysdaily 玩具日報

[新品消息] MG Ver.Ka RX-93-v2 Hi-v Gundam & 限定 HWS 擴張 Set

leawong 發表於 3-9-2014 04:47 PM
見完實物有D想入...其實都幾好笑.
跟設定又要比人鬧,唔跟設定又有另一堆人鬧

笨大咁多條LINE, 每條LINE出一個唔同既STYLE,總有人中。

唔通PG,MG,HG,ROBOT魂同METAL BUILD全部用同一個設定? 邊個買?
may20 發表於 3-9-2014 03:57 PM
KA nu都長腿加psycho frame la, 比起上黎, 呢隻簡直係原地踏步, 走回頭路, 又無details

你究竟砌過隻hi-v未?你砌完先鬧好無
好似周圍好多貨,等一下可能唔駛四魚
特級豉油 發表於 2-9-2014 02:05 AM
又擺得幾有型
全開有幾正?

真係無得輸 就咁擺係度都可以玩成日
唔出都出左,嫌腿短鬧完再買lor,無得輸。
Ka nu 改得過火,detail為造而造,呢隻岩口味,等埋extension set先
麻友 發表於 4-9-2014 12:58 AM
真係無得輸 就咁擺係度都可以玩成日

原來有得咁開,又真的無得輸喎,上次只hi Nu更加輸哂,又要捕獲一只了,但點會有人嫌腳短㗎???

新既梗係好, 舊既唔值錢就唔好:77:
賣廣告要賣得合時{:2_264:}唔係點賺錢?
下次出新款係長腿點讚好? 下次先改口啦橫掂無價值觀
睇黎可以跌破4魚
我仲未開盒,睇落上身好似用回nu ver.ka.一樣..
依隻野最大缺陷係點解跟既係水貼
b855506 發表於 4-9-2014 02:56 PM
依隻野最大缺陷係點解跟既係水貼

但我覺得水貼是優點來的。

{:1_223:}Ka版就比較狂野些的設計感覺,感覺是線條往外拉而粗野些,感覺比以前的Hi更似宇宙用機呢…【其實以前o個也唔錯,壯實身形】難得既是分量加了【加橫了】但價錢和以前【2007年版】一樣…是少了一些透明件【特效。。。】但也加返可打開機構依點令我更喜歡卡版呢∼
重點是我是Katoki粉絲丫…但不是要死o過只喇…所以我‘個人’依然鍾情於卡版o既 盒和說明書也是。白白的感覺很好看:handshake:

這個我應該會收一個 但會等合心水價位才抱她返屋企,畢竟模型缺貨問題較低,而且我的零用…{:1_229:}
更期待HWS甲呢,應該會有更大驚喜,但對我來說依然錢銀上最大問題…{:1_229:}
bigbigfriend 發表於 5-9-2014 06:11 PM

我都
bigbigfriend 發表於 5-9-2014 06:11 PM

x2,識玩一定貼水貼