Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 「GUNDAM BUILD FIGHTERS」2014年播放!!! 2018年新企劃始動!

隻右手受傷唔知有乜意義

睇預告下集應有新機for出模型用

:x                                                      
網上發現

24集

哦估唔到的咁好睇喎, 可以說是本輯最好睇的一集呢!

以最終戰來說也絕對好睇過上一輯最終戰好多添

好多仔細位很能夠配合呢個系列甚至高達原著的主題,

算是為本作攞番個尾彩喇, 非常亮麗的尾彩

熱狗OO 發表於 26-3-2015 10:04 PM
24集

哦估唔到的咁好睇喎, 可以說是本輯最好睇的一集呢!

但做左咁多集就完,我都未知主角點解會贏,每次睇到既都係主角在鬥POWER時無里頭贏左,咁每次唔洗打咁耐,一開波大叫同對手撞理一齊就得啦。
嘉豬 發表於 27-3-2015 04:45 PM
但做左咁多集就完,我都未知主角點解會贏,每次睇到既都係主角在鬥POWER時無里頭贏左,咁每次唔洗打咁耐 ...

你岩呀, 我覺得呢集好睇唔多唔少都因為係無期望! :he:
嘉豬 發表於 27-3-2015 04:45 PM
但做左咁多集就完,我都未知主角點解會贏,每次睇到既都係主角在鬥POWER時無里頭贏左,咁每次唔洗打咁耐 ...

放大招要儲氣啦,打機都是這樣
annieannie 發表於 28-3-2015 12:03 AM
放大招要儲氣啦,打機都是這樣

打機都有判定,如昇龍破波動、有HP,我睇到點解邊個會贏邊個會輸,現在這套野除了結果係主角贏外,一個理由都冇,連作個理由都冇。
咁講喇,

最後一段說道為了要羸呢場比賽,

四眼及心形流哥把所有關節改成三機通用呢一點我係相當折服,

無格硬黎, 亦完全表現出模型就當應如此

至於主角點解羸呢個問題真係算吧喇, 無點解, D四驅小子, 數碼爆龍都差唔幾多

主角的精神力及意志有幾強, 架主體就有幾強, 終歸就係卡通片的主角威能

只不過表達得好唔好睇既問題, 紅毛真係太多"滴水", 由第一集就滴到最後一集

真係每次果滴水一出我心中都爆了粗一下
嘉豬 發表於 28-3-2015 01:17 AM
打機都有判定,如昇龍破波動、有HP,我睇到點解邊個會贏邊個會輸,現在這套野除了結果係主角贏外,一個理 ...

打到最後,變左三國傳,曹操(朱雀)大戰 孫權(白虎)
沒流鼻幫點贏
無記又轉左中文歌:cool:
yugi 發表於 30-3-2015 10:41 AM
無記又轉左中文歌

呢個時代都無人再CARE :ar:
number0014 發表於 26-9-2014 12:54 AM
熊霸後面仲可以揹多隻小熊真係覺得好冇誠意
一隻模型翻炒幾百次

第25話「僕たちのガンプラ」

全日本ガンプラバトル選手権全国大会決勝戦から数日後、ガンプラビルダーズ・コンテスト「メイジン杯」が開催される。そこには、かつて地区予選大会や全国大会で戦ってきたライバルたちも集まっていた