Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 「GUNDAM BUILD FIGHTERS」2014年播放!!! 2018年新企劃始動!

結局才玩野不出字幕?
yugi 發表於 2-4-2015 10:15 AM
但要出到咁先得

仲吹到戰損會好似艦娘咁爆甲:x
yugi 發表於 2-4-2015 09:41 PM
結局才玩野不出字幕?

出咗了,遲啲啫 (^_^;)

紅武者同大魔R35到好正,但部新主角機就 (^_^;)……
話說紅武者可變電單車 @_@?

條友仲幫超級文奈配埋音, 真係盡得心形流精髓:x
yugi 發表於 3-4-2015 12:04 PM
條友仲幫超級文奈配埋音, 真係盡得心形流精髓

咦,唔係文奈個聲優兼配咩 (^_^;)?

話說笨大算唔算用最終話暗示有意1/144死亡之花商品化 @_@ (^_^;)?

就咁睇,唔知有冇機有第3季
超級玩具迷 發表於 4-4-2015 12:38 PM
就咁睇,唔知有冇機有第3季

一定有喇, 模型咁賣得,

你話G之Regconista有第2季我就懷疑姐
熱狗OO 發表於 4-4-2015 11:08 PM
一定有喇, 模型咁賣得,

你話G之Regconista有第2季我就懷疑姐

G self啲核突咩,又有幾多人買?玩具唔賣得,又㸃會有動畫?
其實如果劇場版故事係以炎為藍本,即係講三代名人嘅名人路應該仲好睇咁喎 ^_^
NAOKI 將佢隻改版 Z再改小小做 lightening Z
Wing 0 焱 � FF 原來係海老川設計,唔怪得正過正傅啲機
呢兩件應該要出MG:he:
FF,邊隻 (^_^;)?
Flame Feder, 今期HJ跟果隻改件0炎:love:
eddiem249 發表於 5-4-2015 01:37 AM
G self啲核突咩,又有幾多人買?玩具唔賣得,又㸃會有動畫?

乜你覺得核唔核突係重點咩?

如果動畫好不好看對於模型銷量不重要, 那麼不需要有動畫, 全部出設定圖就算喇
熱狗OO 發表於 6-4-2015 12:50 AM
乜你覺得核唔核突係重點咩?

如果動畫好不好看對於模型銷量不重要, 那麼不需要有動畫, 全部出設定圖就 ...

當年因為勇者玩具唔賣得,TANAKA唔再比錢SPONSOR,所以勇者系列去到勇者王就完了,雖然後來因為勇者王人氣回升,先有OVA。

無玩具商支持,動畫公司亦唔敢太進取,好多時動畫既機設,都要遷就贊助玩具商意見。
你話WINNING STAR GUNDAM好賣定G SELF隻羊頭高達好賣? 所以TRY FIGHTER一完,就已經宣佈制作OVA啦
eddiem249 發表於 6-4-2015 01:06 AM
當年因為勇者玩具唔賣得,TANAKA唔再比錢SPONSOR,所以勇者系列去到勇者王就完了,雖然後來因為勇者王人 ...

sure la.

所以玩具的銷售可反映一套作品一部份的人氣度