Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 「GUNDAM BUILD FIGHTERS」2014年播放!!! 2018年新企劃始動!

熱狗OO 發表於 4-3-2015 10:09 PM
21集, 非常之唔好睇

X1仔仔用了咁多篇幅講到佢幾勁幾勁一打呢場就好似變左低能仔感

的確好反高潮:what:
其實我想GUNPLA學園輸........
係但X1仔仔再勁都好.....有豬一般既隊友其實真係冇得打
與其隊友一出黎比人打爆....咁既懦夫打法返而係最好既方案
能源消失之說真係離普....大家都有呢個問題...但部宇宙騎士最後仲竟然可以出大招?
唔X1一個打三個會消耗三倍?!
主角隊對GUNPLA學園
我真係唔知點打喇....希望唔好難
反而今集個人覺得終於有久違了既緊張感同戰術
其他戰鬥未打已經估到邊隊嬴,今場起碼開始前50/50
正路都係GUNPLA學園贏,否則決賽X1一打三,文奈同四眼仔實冇野撈,不過鬼仔開頭係威係勢,一部敵機都打唔死真係好樣衰
粒子量有限就第一季已經有交代,不過隻隻機都要儲粒子出大技,burning冇吸收盾淨係同化就已經玩曬
今季戰鬥整體都冇上季咁出色,通常都係臨完場有無啦啦有新絕招
話說見到部死神放係base係冇袍,要入左場先有
唔係諗住當件袍係粒子整實機冇,所以模型就唔包袍掛:time:
熱狗OO 發表於 4-3-2015 10:09 PM
21集, 非常之唔好睇

X1仔仔用了咁多篇幅講到佢幾勁幾勁一打呢場就好似變左低能仔感

正常情況,你比人知道自己嘅策略,驚係正常嘅但驚成咁,可想而知歐洲冠軍都幾天真同重騎士精神 =.=

自己一人打全場同做隊長帶住兩個新兵上戰場,打法當然唔同啦
咁嘅陣容只有兩種打法:莽夫打法,三個一齊衝,咁嗰兩個後備好快做炮灰,得返X1比人夾
與其係咁不如肉酸啲打龜縮戰術,起碼殺唔死人都傷得吓人 =.=

歐洲軍算交足功課了,一個打三個算係咁啦
比人夾唔死仲劏咗終結高達一刀,使計炸咗惡兆高達一次,只係唔知人哋有後着啫 ^_^

宇宙騎士出大絕都只係輸個馬鼻
一個打三個仲要贏,主角唔駛同佢玩啦
TsChoi 發表於 5-3-2015 12:58 AM
唔係諗住當件袍係粒子整實機冇,所以模型就唔包袍掛

都係一塊布嚟啫,自己整唔難吖 ^_^ ……
佢哋應該係咁諗 =.=
個歐州冠軍講到咁勁原來只係玩偷襲:(
yugi 發表於 5-3-2015 09:24 AM
個歐州冠軍講到咁勁原來只係玩偷襲

個人點勁都冇用,現在d高達故仔只會話比我地知冇外掛,亞寶點勁都係比人屈死:angry:
TsChoi 發表於 5-3-2015 12:58 AM
唔係諗住當件袍係粒子整實機冇,所以模型就唔包袍掛

記得之前有集比部機個女仔調整時都有袍
Athrun12345 發表於 4-3-2015 11:52 PM
的確好反高潮
其實我想GUNPLA學園輸........
係但X1仔仔再勁都好.....有豬一般既隊友其實真係冇 ...

唔係宇宙騎士仲可出大招, 而係x1唔合理地郁d就要補給:(
yugi 發表於 6-3-2015 09:39 AM
唔係宇宙騎士仲可出大招, 而係x1唔合理地郁d就要補給

可能係個人習慣,就好似電話80%就去差電一樣:x,
但係咁都合理,你話由50%差到100%快D,定係80%補到100%快?
而宇宙騎士既大招,重點係臨尾個兩分鐘都有能源出....
非除佢本身都係能源量大,但係咁既話冇理由驚訝X1既能源
TsChoi 發表於 5-3-2015 12:52 AM
反而今集個人覺得終於有久違了既緊張感同戰術
其他戰鬥未打已經估到邊隊嬴,今場起碼開始前50/50
正路都係 ...

至今比我最強的戰術感的一集係上輯的京寶梵對奸仔吉姆

比起呢集咁講; 奸仔吉姆都輸得不難看, 睇完大家都拍手叫好呀
熱狗OO 發表於 10-3-2015 08:06 PM
至今比我最強的戰術感的一集係上輯的京寶梵對奸仔吉姆

比起呢集咁講; 奸仔吉姆都輸得不難看, 睇完大家 ...

上一季戰鬥場面真係好睇好多
就算RG外掛都叫屈模型性能,但burning每集結尾都無啦啦有新絕招{:1_201:}

第22話「心のままに」

ユウマとフミナたちの前に天大寺学園のサカイ・ミナトが現れ宣戦をしてくる。一方的にユウマを目の敵にするミナトの行為が解せないフミナはその理由を問う

感覺上今次一打三應該不會拖以及電光應該有翻d戲份啦掛, 下半季完全唔覺呢部機有出過場咁