Toysdaily 玩具日報

查看: 22261|回復: 61

[玩具報告] Marvel Infinite Series --- 3.75" Wasp

自從Y BLOG結業, ML重現,Marvel Movie 3.75" 玩具質素下降,MU 系列又玩完, MARVEL 3,75"玩具己經被人忘記,小弟見 Marvel Infinite Series 是MU的變奏,一於死跟下去,結果。。。。。。

先從網上找找Wasp (Janet Van Dyne)的資料: 她是第一代Antman (Henry "Hank" Jonathan Pym)妻子;父親因研究外星生物實驗而喪生, 後來遇上父親的助手Henry "Hank" Jonathan Pym, 他將其新研發的 Pym practical 部分力量送給Janet,令她能夠任意縮小身體至顯微鏡等級,擁有黃蜂翅膀,及適放生物電流與昆蟲溝通及操控它們! Wasp是初代Avengers成員,與各隊員都能夠融合相處,她更將自己的時裝觸覺放入戰鬥服中,成為最多造型的女超級英雄。

來到玩具:面相不俗, 眼睛上色精緻;短髮造型不會影響頭部的可動性;身體選用了MU新女性素體, 身型比例較舊女性素體修長, 特出女性體態美, 可動性亦同時提升! 造型是黑色緊身衣, 配上小量金色, 特別之處是背部一對黃蜂翅膀!
面部上色精緻, 衣服以黑和金兩色為主, 大部份地方都是注塑色, 只有身上的圖案塗上了金色!

由於是新女性素體,可動性絕對不差, 頭可360度轉動, 頸可以上下屈曲;
肩膀可360度轉動及上下屈曲, “老鼠仔”取消了旋, 以前臂360度轉動及上下屈曲代替; 大脾和股位間增加了關節, 腳掌更設有球形關節,可以打斜站立, 站立時候更平穩; 最特別是背部的翅膀,可以上下屈曲及360度轉。

配件只有背部的一對翅膀,特點是透明黃色。

個人結論是Marvel Infinite Series成功延續是MU,雖然沒有新配件附送,但亦不像 Marvel Movie 3.75" 玩具般CUT關節,死忠如小弟的朋友可以放心追下去!

最後歡迎大家到小弟的新BLOG
http://gumng522.blogspot.hk/
Yeah!
终於等到你出帖了,金兄:$
繼續靚相仍然咁正的pose,support:71:
Marvel的3.75陸續有來,我都等待中
呢隻我都想要!!!! :57:我的3.75也要一直壯大下去!!
Yeah!
终於等到你出帖了,金兄
繼續靚相仍然咁正的pose,support
Marvel的3.75陸續有來,我都 ...
大ken 發表於 4-5-2014 12:32 AM

多謝!! 無MU 出所以咪無新POST LAW!
大KEN兄的POST同樣吸引!! 我都等緊你出手WOR!!
呢隻我都想要!!!! 我的3.75也要一直壯大下去!!
NNSKK 發表於 4-5-2014 08:27 AM

師兄又是3.75"同道??
依家無咩人留意 3.75" LAW!!!
回復 5# gumng

都吾系嘅, Marvel Infinite wave 2 / 3 都排咗期出啦。 起碼wave 3 有番炒 Omega Red 可以補番MU 個窿。希望keep 住有行貨番啦。
同埋我想呢條line還番只Alpha Flight Northstar 俾我。
同埋我想呢條line還番只Alpha Flight Northstar 俾我。
歐叉猛 發表於 4-5-2014 02:18 PM

HASBRO已經唔多想投資落3.75", 所以舊物Omega Red , Alpha Flight Northstar 一定會出返, 放心!!
問題係香港玩具店入唔入貸
wasp 邊樹入手?完全未見過。
HASBRO已經唔多想投資落3.75", 所以舊物Omega Red , Alpha Flight Northstar 一定會出返, 放心!!
問題 ...
gumng 發表於 4-5-2014 04:02 PM
You are right:71:
來緊的Avengers Infinite 3.75" Figure Series 03

You are right
來緊的Avengers Infinite 3.75" Figure Series 03
大ken 發表於 4-5-2014 09:40 PM

鐳射眼不是在3 pack 中推出嗎?antman 不是出2pack 嗎?
拆開出single pack 咁正?
真係好耐無見過新出既Marvel 3.75” 了
期待各師兄繼續放毒圖~
呢隻正~ 上色面相都一流~! :71:

今次INFINITE 貨源充足, 呢隻都唔難買 (起碼都見過正價6,7次先), 真係好事黎~ 睇黎少人留意都係好事 :x

PS. 配件.... 咪就係MINI 版 WASP 囉:34:

都唔知孩佬搞乜
出出下又停
歐叉猛 發表於 4-5-2014 02:18 PM

Aurora o係MU 水尾出左, 唔知Northstar 係咪已經當variant 出埋..... 最好一次過返出兩隻~~

DAGGER 香港又冇大貨.....