Toysdaily 玩具日報

查看: 19249|回復: 57

[改造交流] 如夢如幻月.若即若離花 - 陳十二少.胭脂扣 ROUGE [劣圖數張,敬請注意]

好開心今年卒之等到一個最似哥哥嘅頭雕出現,如果對哥哥大愛,Enterbay呢隻《胭脂扣》真係不二之選,雖然配件比較少,但紀念性大於一切,真心推介...!!
個人覺得,頭雕雖好,但畢竟與十二少造型仍有少少距離,所以今次小弟大膽咁加返多少少頭髮,重塑當年十二少嘅髮型,再加上三樣不可或缺的小配件 (分別係玉咀、煙鎗同埋最重要嘅胭脂扣),希望能帶出心目中陳十二少的感覺俾大家...!!

特別鳴謝:Ken Lee

請各位大大細心欣賞...

對於今次Enterbay呢隻哥哥,個人黎講十分滿意,期待下一隻《倩女幽魂》嘅寧采臣,希望Bill爺會重手D,加返多少少配件,滿足下各位哥哥粉絲....!!
最後要提一提嘅係,盒上哥哥大頭照明顯係《霸王別姬》嘅程蝶衣,呢個錯漏真係抵打,希望Enterbay日後會注重多D細節位啦...!!

謝謝各位大大....!! :64:
嘩,好真呀,只是改髮型嗎?
嘩,好真呀,只是改髮型嗎?
回復 3# 交叉人

謝謝師兄支持...!! 係改左髮型同重油...!!
希望你會喜歡...!!
個玉墜幾靚,係邊度入手?
回復 5# venson8789

玉咀同煙鎗都係自製...!!
謝謝師兄支持...!!
終於見到個似哥哥既頭雕!!加上ching再錦上添花 正呀
玉咀好靚呀 點整架?
成件事完整哂:71: NICENICE
回復 7# vin_tg56

加工配件都係響深水埗嗰頭可以揾到,用邊D就憑自己感覺喇....嗰度好多種類,慢慢揀...!!
回復 8# graffitihim

謝謝師兄支持...希望呢個十二少無令大家失望啦...!!
玉咀、煙鎗、胭脂扣
好想要!!!!!!!!!!!
希望有廠會出~
回復 11# 任俠

三樣都係簡單野,如果呢套野大hit,一定有廠會出補完...!!
我無睇過套戲, 玉墜同煙槍都好細緻, 盡顯貴氣, 加左頭髮無左毛主席FEEL, 皮膚質感更真實. 讚!!
頭像被屏蔽
回復 13# anthony.wan

謝謝師兄支持...!!