Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 如夢如幻月.若即若離花 - 陳十二少.胭脂扣 ROUGE [劣圖數張,敬請注意]

回復 14# 超港人

我都係問心嗰句,呢件咪係我想要嘅玩具囉....!!
Dreamworks 師兄完全掌握重油哥哥既神緒,加埋值髮同精美配件,用心既製作真係完美!
連個盒嘅頭像都俾你發現唔係胭脂扣嘅哥哥,師兄真係堅係哥哥Fans,讚:71:
回復 17# 上帝

又見到你留言,真係好開心...!!
其實頭髮只係局部加多左,唔係植髮,D配件都非常簡單方便,當所有野配合埋,十二少就出晒黎...希望你會鍾意啦...!!
回復 18# toms110

情意結黎啫....!! 好多師兄都想有會似樣嘅哥哥,Enterbay的確做到左...!!
如果配件齊返D,呢盒嘅收藏價值一定會高好多...!!
講返個盒...咁大張相,無可能唔留意到...!! 我有少少懷疑Enterbay原本真係想出程牒衣先...!!
同感啊,頭雕似哥哥,但唔系十二少時期既距,睇來,唔通個盒副相有玄機?!:(
回復 21# fymen

玄機就應該無嘅....只係我個人推測,期待下一個寧采臣...!!
我反而對師兄如何自製配件有興趣D{:1_228:}
回復 23# venson8789

配件主要都係響深水埗搵料!再自行製作!
睇得出師兄對十二少o既大愛!! 對人偶o既熱誠!!
呢三件補完物都係用心製作之物, 值得欣賞!!
ENTERBAY 今次終於無令哥哥FANS 失望, 值得一讚!!

但另一隻華哥又要準備被人插了, 真係一啖砂糖一啖屎...
呢隻哥哥我都入左,頭雕小弟非常滿意,再睇到Dream兄為哥哥補完,真係不得不讚!
經過呢隻之後我更期待寧采臣

回復 25# kimlam

我覺得隻華哥都會好似,好似隻十二少,初出相咪又係插到一文不值,又話仲差過HT隻禮服版,陸續各玩家上手就現真章,隻1:4Robocop係另一例子,一輪喪插,大貨到就一一被打動改口入手

好多人係因為係Enterbay而插啫,我反而好受EB有血氣嘅上色,同HT臘黃色有另一種感覺,我就鍾意就入,冇愛就算,無謂插

不過樓主可否透露多啲配件點砌?
回復 25# kimlam

慢慢等等先啦...我覺得隻野好唔好一定要自己去睇過實物再作決定,個人黎講,始終比較鍾意EB忠實呈現嘅風格...!! 如果隻華哥出得好,我都好有興趣入手...!!

謝謝師兄支持...!!
回復 26# hmsam76

有時加下D小配件,好玩度又提昇左,會好開心...!!
我就係鍾意呢種感覺...!!

謝謝師兄支持...!!
回復 27# chungyuihing

我都係當日去到睇左至決定入手...起初望到display時,我都驚一驚...不過見四月一日可以帶到隻哥哥返去,就入左再算...!!

整體...滿意收貨有餘...!!