Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 無限合金 百獸王

回復 30# braveking

一於等實物先決定買唔買,唔駛理D無謂人。
回復 28# benbenben4213

「朋友」你在做的事就跟當初十五呃錢事件一樣,只要有人出來說出真相破壞你們的呃錢大計, 就會有無數自稱[玩家]的打手一個接一個出現去侮辱攻擊那個人, 以為這樣就可達到滅聲的效果, 你們口裡說不但身體卻很誠實地去呃錢, 再說網絡上大部份人口徑一致說這款完全是呃錢垃圾, 但「朋友」你卻說全世界也在中傷你的出品, 你的行為真的很好笑就跟日本一樣說自已從沒侵華全世界都在中傷它, 真的有人信嗎? 事實就是事實呀「朋友」
回復 28# benbenben4213

BEN兄,我也看過你的POST。我的十五機是VER.2,所以不太差。
雖然不知這間無限合金是什麼公司,至多不訂貨,等出了後才決定買唔買。
再說我先不論你是否奇蹟十五機的化身, 你這款所謂-無限合金-百獸王有拿正式版權嗎? 如沒有就是盜版行為其它的都不用討論了, 建議版主關閉此post不可助長盜版風氣
回復  benbenben4213

「朋友」你在做的事就跟當初十五呃錢事件一樣,只要有人出來說出真相破壞你們的呃錢大計, 就會有無數自稱[玩家]的打手一個接一個出現去侮辱攻擊那個人, 以為這樣就可達到滅聲的效果, 你們口裡說不但身體卻很誠實地去呃錢, 再說網絡上大部份人口徑一致說這款完全是呃錢垃圾, 但「朋友」你卻說全世界也在中傷你的出品, 你的行為真的很好笑就跟日本一樣說自已從沒侵華全世界都在中傷它, 真的有人信嗎? 事實就是事實呀「朋友」
leehow 發表於 13-4-2014 01:25 AM

好大o既騙局!
師兄,我支持你!

原來呢度咁得人驚,
有邊個侮辱你?仲要「一個接一個」咁衰,
講o黎講下,大家幫你主持公道!:* :* :*
其實我以前係一個長期CD一C0M,係最近先搭下咀,現在我見都同十五機初話會出時情況差不多一模一樣,最後好多大大話童年回憶,回憶無價,之後好多師兄就落咗搭,十五機出咗事之後,出來講話童年回憶大大冇哂影。我想講好多師兄食少餐都係留反啲錢來買㗎。小弟有感而發。不喜物打:68:
有人懷疑批評下有乜問題?有一萬個DISLIKE先係好事!
確實大家都受騙,傷過心,間嘢個名同之前奇蹟又咁相似,大家敏感同心淡係好合理!(個人相信係同一間)
如果依間公司想挽回信心,應該接受批評及意見,實物或現貨出得好,設計有質素怕乜人批評,越多批評就越應該努力啲,行動證明出嚟,除非經唔起考驗又無誠意~!!!!!想糊運過關!
老實,

只要有人證實倒無限同奇蹟係同一班人做。

咁一定唔會再幫襯。

只有蠢材至會給騙子第二次機會 。

點解話人騙子, 騙了什麼?

無貨交? 騙了訂, 定還是件貨平了所以人家是騙子?

如件貨平了便是騙子的話那Bandai一定是大騙子, 我最經典的黃金俠 boxset 由差不多2千變了二百多

其實有咩消費品買左是會升的呢?

我部 Note 3 而家賣3千幾, 部canon 5D mark II 更加唔使講, 這些騙子好快回水

玩具我買黎是玩, 唔係炒架

這裡真是變曬質, 講道理就比人話護航, 打手, 是非不分

而家是想討論這百獸王呀, 唔該

又有D人話批評唔得呀? 批評當然得, 但批評唔係應對只玩具既品質同設計咩? 我唔見有羅

總之一句到尾, 這無限合金我話之佢誰做, 圖就正過只toynmai 多多聲, 有無版權唔係我既concern. 只要實物有相8成我都必買
回復 39# braveking

你的說話最實際,現在吵架都無謂。:38:
"只要實物有相8成" + 質量好,我都應該會買。當然價格要合理。:36:
點解話人騙子, 騙了什麼?

無貨交? 騙了訂, 定還是件貨平了所以人家是騙子?

如件貨平了便是騙子的話那 ...
braveking 發表於 13-4-2014 04:46 PM

你講得好啱,完全認同,15機單野又真係無騙人wor,我訂嘅時候又真係無保證質素好,總之我訂15機,間野比15機我不就是ok嗎?唯一挑剔嘅可能係遲出貨
不過,我就吾會再幫襯我吾認識嘅公司訂野

如果冇證據證實無限合金同15機係同一班人, 就唔好再爭論啦, 等現貨便知係龍定係蛇。 你唔做死士冇人會迫你, 我相信有現貨時一定有報告出。 我都唔concern 個license, QC 好既一定會買。 我玩玩具, 唔係玩license.
冇license, 即是不合法生產?
回復 42# hidyhi

同意ching既講法, 我玩過大陸出既玩具, 可能係我要求低, 但我覺得qc接受到, 其實5洗理license同品牌, 岩玩就得la...
宜家都冇邊個玩具玩家關心LICENSE 問題LA, 第三方都無法無天LA, 又唔見有人出聲