Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 無限合金 百獸王

身材好過鬼佬果隻核突嘢,百獸王應該係咁架嘛,設定有d唔跟原註,是否因為冇license?

合金成份高 ...
BoAkawaii 發表於 11-4-2014 09:13 AM

典解奇蹟合金要改名?
典解奇蹟合金要改名?
wiswis 發表於 11-4-2014 11:31 AM

有冇Ching知奇蹟合金同無限合金係咪同一間?
I have a hunch that the same people are behind this company :ar:

十五機事件奇蹟合金聯同孤仔已賺了幾佰萬,食髓知味今次換個名字又千五元出垃圾再次呃錢,看看今次又有多少人不吸取教訓繼續上當!!
:71:----------------
呢隻有無版權㗎??
忍唔住都要出句聲

大家可唔可對物,而唔係對人呢?

無可否認,十五機 ver.1 真係幾令人失望,可能因此大家都對第三廠有不良印象

但宜家第二間公司出既百獸王都未見街,大家就已經講到其他公司是想趁機出黎撈番筆,是否有 d 唔公道

每人都有權利去選擇,如果唔鐘意既未唔好睇,唔好理,甚至唔好買啦,無人迫得到你

但如果係真心想有件好玩具,點解唔採取以開放態度去公平討論呢

無論係讚、係彈,只要係出於善意既意見,生產者都會樂意接受去聽

所以還請各位朋友持有寬敞心胸,理性討論吧
出得好,就買。出得唔好,就算大廠同攞左版權都唔買。依家講乜都係吹水。

同唔同十五機一間公司出,佢賺過幾多,唔係我既考慮。
十五機事件奇蹟合金聯同孤仔已賺了幾佰萬,食髓知味今次換個名字又千五元出垃圾再次呃錢,看看今次又有多少人 ...
leehow 發表於 11-4-2014 23:30

呢位新開 a/c 既「朋友」,請問有無實質證據證明你既言論呢?

如果有既請拿出來,等大家一齊認清佢地真面目,以後唔好再做傻仔去幫襯佢地

但如果無既,你就係惡意中傷他人,分分鐘俾人告番誹謗
訂就真係唔會諗!見到現貨先算,我真係唔想再見到討論世紀大騙䅁....

回復 24# benbenben4213

「朋友」公道自在人心不是你說幾句就可以由黑轉白, 你們的所有行為街知行聞隨便在網上打[十五機]已經可以搜尋得到證據實在已經非常充份, 任何人也可搜尋得到大家也可以試試!!

有很多人用2千元在孤仔訂了貨,之後不到兩個月勁劈至7佰, 劈價還都算了如果質量好可以當看不見,但最慘就是質量跟垃圾沒有兩樣呀,所有被騙的人都必定刻骨銘心!!
其實十五機我耐唔耐就會拿來玩下,質量不太好,但也說不上是垃圾吧! 只是真的不值二千元。一千元左右還是可以接受的。 至於這隻百獸王,出得好就買,出得唔好就唔買。 無實物無真相。也不用現在就說人的不是。
回復  benbenben4213

「朋友」公道自在人心不是你說幾句就可以由黑轉白, 你們的所有行為街知行聞隨便在 ...
leehow 發表於 12-4-2014 19:56

首先,請「朋友」攪清件事先

我賓賓賓並唔係十五機的開發者,亦唔係一扭既員工

你唔識我唔緊要,但請你睇清楚先鬧人

我由 2008 年已經在 TD 出玩具分享 POST,係呢度有咁上下日子既師兄應該都知道有我呢個人存在(縱然在某些人心目中我係垃圾都唔定)

我對每件玩具既評價標準都係一致的,應讚得讚,應彈得彈

十五機也是一樣,我最初也是真金白銀訂左 VER.1 的,玩過後我都覺得佢在水準之下

所以我當時也有在 TD 留言表示失望

及後有機會玩過十五機 VER.2

當見有所改進,我即刻出了一個 POST 向各位玩家作出新、舊比較,亦表示對呢件玩具既歉意

這是我親手玩過的,這是我的真心意見

「朋友」你話只要在搜尋十五機就有很多證據,咁呢 D 證據究竟係真定假呢?

係,我見到亦相信有一 D 玩家真的覺得很失望而留言責駡

但,我見到更多既係一沉百踩、惡意中傷同毫無人性的侮辱惡言,而最大問題係留言既呢一班人,係從未玩過、純粹人鬧我鬧、甚至乎是別有用心既人

咁唔通呢D就係你所謂真實既證據嘞咩?

如果係咁,我每日出十個 POST,每個 POST 都寫「 leehow 正x弟」嘞

我知道每人也有說話既權利,但我真係希望每個人的留言都係出自公道及良心

「朋友」,希望你也明白,共勉之
ben 兄, 不用理那些別有用心的人,TD 就是太多這些人大家才會離開
其實都幾好笑, 好似咩都關奇蹟合金事, 我見只30週年voltron D人又係話奇蹟合金

呢只D人又係甘話, 真係作得就作, 吹得就吹

真係 "真係三人成虎".

其實老吹甘多做咩, 我只一心等佢出街, 真係有圖甘靚我必買, 就係甘多