Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 純吹水:Avengers: Age of Ultron

http://www.bleedingcool.com/2014 ... han-that-%E2%80%8F/

呢度有講thor2唔計落6部戲的contract內~
回復 60# mcdonaldsmark

以 Maverl合約是拍攝9部電影計算,Robert Downey 已經拍左以下:
2008 鐵甲奇俠
2008    新變形俠醫 
2010    鐵甲奇俠2
2012    復仇者聯盟
2013    鐵甲奇俠3
2015    復仇者聯盟2

可以拍 鐵甲奇俠4和 復仇者聯盟3,還有一套。。。
回復 55# jeffloh

羅拔·唐尼當年除左有勸克里斯伊雲斯(Chris Evans),接拍6部美國隊長和復仇者等漫威電影,仲叫Chris Evans如果唔想續約,可以學佢同Marvel簽幾分客串的合同,認為咁樣合作是最好的,除了可以令電影系列有連貫性 (唔駛成日Reboot),對演員在檔期、演藝事業上的約束和壓力減到最少。

我預期第一批演員/角色在完成各自獨立的電影(Ironman, Captain America 和 Thor)後,未來我們會繼續見到他們以客串的形式出現在復仇者聯盟4,5,6.....、甚至穿插在其他角色的獨立電影裡例如已確認會開拍的Antman、Dr. Strange等等。

監製 Kevin Feige 講過,當初選擇<<復仇者聯盟>>作為Marvel Studio第一套英雄結集式電影,是因為原注漫畫中,復仇者的成員名單不停在變,有的因為意見不合而離隊、倒戈、有的則死去,由其他新角色加入,這是復仇者聯盟會最好玩和最獨特之處。言下之意,就係Marvel唔怕D演員扭計、唔續約或獅子開大口,編劇改一改故仔馬上換走你,復仇者聯盟繼續拍落去。Scarlet Witch 和 Quicksilver 的加入,正正印証這個說法,在復仇者3或4應該會加埋Antman和其他新角,因為Antman是復仇者的核心成員之一,亦已開拍獨立電影來加強觀眾的認識。
回復 62# martinl0313

邊個話Robert Downey簽左9部?最新公布的資料顯,,只係得番2份約,仲要只係Avengers,沒有簽Ironman電影!
However, Downey re-upped his Marvel contract for another two films. Sadly, there don’t seem to be any more solo Iron Man movies in those deals as the contract was just for the next two Avengers movies.

http://www.comicbooktherapy.com/ ... r-age-ultron-205004

Ironman 4 要睇Robert Downey開價幾多,個個演員把口講就話唔想拍,其實肯就一定肯拍,如果觀眾接受,Marvel又唔嫌佢年紀稍大,願意出Downey理想的片酬,邊個會嫌錢腥?
如果係咁不如改成shield在nick fury走了之後搵tony stark做CEO, 佢想增加shield 的透明度(其實是PR野多過 ...
jeffloh 發表於 10-4-2014 01:27 PM

其實marvel現時都有用電視劇去連接電影
最近美劇agents of shield同美隊2電影有聯系了,希望可以解釋nick fury的動向吧
因為現時shield比九頭蛇控制,所以最近都幾期待
回復  martinl0313

邊個話Robert Downey簽左9部?最新公布的資料顯,,只係得番2份約,仲要只係A ...
fishnchips 發表於 10-4-2014 03:37 PM

RDJ講過唔拍唔係因為錢問題, 而係佢想拍下其下不同的電影呀(唔係咁商業化的電影), 其實有心做戲的人都想挑戰自己, 我估無咩人想一世做死一個角色啦~
不過講真, 目前又無咩邊個可以取代佢"tony stark"的位置, 因為RDJ 佢演得好入型入格~
其實marvel現時都有用電視劇去連接電影
最近美劇agents of shield同美隊2電影有聯系了,希望可以解釋n ...
月心 發表於 10-4-2014 04:55 PM

我無睇TV版, 不過唔知shield係會解散定點? 因為如果無o左shield, 仲邊有"agent of shield"?
我估唔會變成H.A.M.M.E.R咁攪笑吧...
回復 67# jeffloh

應該唔會散住,因為美2臨尾黑寡婦係咪好似代表神盾同政府商議; 表明國家需要有佢地,唔需要的話即管黎捉佢地判罪:p 不過Nick就燒哂自己的野,可能由Hill接手!

話說電視劇16集有出現係美2被黑寡婦踢落街果個叛徒。:36:
回復 68# ChrisLamXYZ

同散左都冇咩分別, 主要成員走既走, 轉工既轉工{:1_222:}
回復 69# kid.

睇埋17集,男特工被咁人圍都無事就知有古怪; 今集真係HYDRA萬歲:42:

但預告Phil一&#34886;人為求生存逃到個類似秘密基地的地方!唔知係咪美2 Nick養傷果到?
咁米可以直接黑暗皇朝羅,由綠魔接力
回復  kid.

睇埋17集,男特工被咁人圍都無事就知有古怪; 今集真係HYDRA萬歲

但預告Phil一 ...
ChrisLamXYZ 發表於 11-4-2014 03:41 PM

應該唔係,美2 Nick養傷果到重係new york。
    應該去左外國,d神盾管唔到的國家
    感覺nick裝死,轉去搞Secret Warriors。
應該唔係,美2 Nick養傷果到重係new york。
    應該去左外國,d神盾管唔到的國家
    感覺nic ...
月心 發表於 12-4-2014 09:43 AM

Nick 話會在agent  of  shield  丈&#32467;局出場。
回復  martinl0313

邊個話Robert Downey簽左9部?最新公布的資料顯,,只係得番2份約,仲要只係Avengers,沒有簽Ironman電影!
However, Downey re-upped his Marvel contract for another two films. Sadly, there don’t seem to be any more solo Iron Man movies in those deals as the contract was just for the next two Avengers movies.

http://www.comicbooktherapy.com/ ... r-age-ultron-205004

Ironman 4 要睇Robert Downey開價幾多,個個演員把口講就話唔想拍,其實肯就一定肯拍,如果觀眾接受,Marvel又唔嫌佢年紀稍大,願意出Downey理想的片酬,邊個會嫌錢腥?
fishnchips 發表於 10-4-2014 03:37 PM

你唔太明白 Hollywood super star 想要乜 ~
回復 71# zero_bid_ex

http://hypesphere.com/?p=29834

Sony 已經講到好死,Spiderman 一定唔會cross-over Avengers,肥水不留別人田。