Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 純吹水:Avengers: Age of Ultron

十分期待新 ironman造型~~~~~~~~~~~~~~
我一集X-men既電影都未睇過,而家復仇者又兜埋入去,天呀
可諾 發表於 9-4-2014 01:29 AM

我今日終於睇完ca 2,我有D擔心A2將佢兩個改成因藥物而得到能力
而非變種人.....因為睇個對話佢地兩個係「實驗品」......
我今日終於睇完ca 2,我有D擔心A2將佢兩個改成因藥物而得到能力
而非變種人.....因為睇個對話佢 ...
月心 發表於 9-4-2014 11:00 AM

因為marvel無x-men license, 所以唔可以用"mutants"的名義去介紹quicksilver 同scarlet witch, 所以估計要改一改佢地個"origin"先無抵觸. 不過依家似變成了"強化人"咁...
回復 18# jeffloh

会唔会講緊Coulson同Sky, 电視劇入面佢兩個用外星藥物起死回生架播,而Sky嘅身世亦係不明發现物體,对外星藥亦唔似Coulson咁有不良反應
回復  jeffloh

会唔会講緊Coulson同Sky, 电視劇入面佢兩個用外星藥物起死回生架播, ...
chungyuihing 發表於 9-4-2014 01:33 PM

唔係講緊quicksilver同scarlet witch 咩? 關coulson 同skye咩事? coulson一定會回歸AV2啦~ skye我覺得就無咩可能. (ps: 無追看TV版shield~)
Don't know if they have enough time for all these characters in avenger 2
回復 18# jeffloh

請問有誰知道Marvel 幾時先可以收返 X-men 個電影 License?X-men被二十世紀福斯拍到爛哂,次次都好似大雜燴,完全無深入刻畫任何一個角色.... 最差係狼人系列,死侍、牌王等經典角色全部變了路人甲乙丙....
回復  jeffloh

請問有誰知道Marvel 幾時先可以收返 X-men 個電影 License?X-men被二十世紀福斯拍 ...
fishnchips 發表於 9-4-2014 02:21 PM

No chance, as Sony has Spiderman andfox has xmen and fantastic four.
見到有網友自製A3 logo 係civil war, 不過冇朱朱俠点成事
見到有網友自製A3 logo 係civil war, 不過冇朱朱俠点成事
chungyuihing 發表於 9-4-2014 02:54 PM

忍吾住要抽水{:1_203:}

我反而唔太想一間公司有晒所以license, 即係好似HT咁, 佢有好多license 但出來出去都只係ironman, batman figure. 如果電影都係咁, 睇來睇去只係得"thor8", "captain america 9", "ironman 13" 咁其他角色就會少o左機會比人認識了. (因為電影公司一般都只會投資會賣座的電影), 分散d比唔同公司拍, 起碼多d機會睇到唔同角色呀. 另外電影好唔好睇我覺得係導演問題多過license是誰擁有~ 同埋cross-over如果太多人, 每人只有少少出場時間又會浪費o左咁, 始終電影一般都係2小時內要講晒, 唔似漫畫可以鋪排好耐~
我反而唔太想一間公司有晒所以license, 即係好似HT咁, 佢有好多license 但出來出去都只係ironman, batman f ...
jeffloh 發表於 9-4-2014 03:09 PM

可能美漫真係吾岩我口味,每次見到一大堆super heroes一齊出黎,我會有頭暈眼花ge感覺= =|||
可能美漫真係吾岩我口味,每次見到一大堆super heroes一齊出黎,我會有頭暈眼花ge感覺= =|||
venson8789 發表於 9-4-2014 03:14 PM

如果3,4個我覺得都OK, 如果10幾20人一齊打, 我都覺會太過"眼花"哈哈~ XD

我自己喜歡"專注d"咁講咁一兩個角色好過每人show一show自己, 出一打"超必"就完咁啦~
venson8789 發表於 9-4-2014 03:14 PM

咁日漫龍珠出一大堆超級撤雅人......高達出一大堆高達......
1.鷹眼死唔出奇,反正可以復活
    2.美隊重要拍3,死都美隊3先死(假死,穿越了)。
    3.單 ...
月心 發表於 8-4-2014 04:17 PM

美國隊長一定會響復仇度死,因為要打內戰,所以CA3唔會見到隊長死,不過話時話當BUCKY當上隊長會唔會冇人睇?始終覺得演BUCKY嘅演員唔夠氣牆當主角......做冬日戰士都要戴眼罩、口罩先夠型......