Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 純吹水:Avengers: Age of Ultron

回復 38# kaselai

Thor2 客串左,算唔算???
我覺得拍civil war電影機會不大, 一來需要提及mutants (marvel無license), 2來civil war 唔係"superhero打壞人"果種故事. 基本上係講道理多過打 (沒有明顯的黑白, 反而係讀者自己覺得邊一面好d) 一心想睇ironman, cap打壞人可能會失望呢...
最後, 我覺得一集2小時的電影一定講唔晒成個故事. 如果只係好快咁講: mutants令平民死傷-->要求立法-->cap同ironman不和-->2邊對立-->對打....根本好難令人明白點解2邊會對立, cap邊解咁反對立法, 相反ironman點解又咁支持等等. 但分2集去拍....大家又會唔會接受第一集純粹用來解釋成個故事而無任何打鬥場面, 第2集最後10分鐘先打??

另外我覺得steve同bucky唔需要2個只能活一個, 可以2個組成一team, 講2個都係captain, 或者bucky叫captain california都得~ XD
AV2有冇可能係im死, 因為Robert Downey Jr.好似不再演im, 當然im一定會拍落去, 要令im復活亦一定有辦法(我指用另一個演員){:1_214:}
唔一定,美隊會係內戰投降。(無死)
死係內戰後的「The Death of Captain America」,所以應該 ...
月心 發表於 10-4-2014 04:44 AM

隊長之死都係有一大班英雄出現,如果響美國隊長5、6、7......是但一集講就唔似美國隊長似復仇多D......不過點都好我真係希望內戰同隊長之死會拍電影!
我覺得拍civil war電影機會不大, 一來需要提及mutants (marvel無license), 2來civil war 唔係"superhero打壞 ...
jeffloh 發表於 10-4-2014 10:53 AM

如果係咁BUCKY就係CA,SR就放棄CA身份自己去組隊!
不過我幾鍾意BUCKY件CA衫,如果拍電影會唔會仲型?
回復 46# martinl0313

唔計,合同唔包客串。
演員有點不滿Marvel 將CA客串那一段放進Thor 2,跟合同內容不符。
回復 49# zegus

以好萊塢的電影世界,一向不會交代英雄之死,例如:超人,蝙蝠俠,蜘蛛俠
所以我認為只會用新演員重拍或其他方式交代,因為英雄一死就唔可將故事申延(電影)
頭像被屏蔽
我覺得拍civil war電影機會不大, 一來需要提及mutants (marvel無license), 2來civil war 唔係"superhero打壞 ...
jeffloh 發表於 10-4-2014 10:53 AM

cap邊解咁反對立法, 相反ironman點解又咁支持。可以用ironman同美隊去講
如果分兩集,第一集的打鬥可以講到美隊比Tony騙左去工廠個段
第二集打鬥先用最後城市入面的大戰做結尾

steve同bucky,無話兩個只能活一個。但如果marvel想推bucky做一段時間美隊
咁steve死一死會係最有效的方法
而且漫畫steve唔做隊長個時去左搞secret avengers。
回復  kaselai

Thor2 客串左,算唔算???
martinl0313 發表於 10-4-2014 10:21 AM

呢套好似唔計, 不過之前RDJ在hulk內客串了的果一幕都有照計在內, 所以應該睇contract點寫吧~
如果係咁BUCKY就係CA,SR就放棄CA身份自己去組隊!
不過我幾鍾意BUCKY件CA衫,如果拍電影會唔會仲型?
zegus 發表於 10-4-2014 11:44 AM

電影都將iron patriot由壞人(Norman Osborn)改了做war machine"異色版", 所以我覺得steve同bucky同時出場都無咩問題呀. 整過件suit, 用另一個名就得. 唔叫captain叫沙展lor~ XD
反而盾得一個, 唔夠分, bucky可能要改用"能量盾"~
我反而驚d演員等唔切...(有d年紀都唔細)
cap邊解咁反對立法, 相反ironman點解又咁支持。可以用ironman同美隊去講
如果分兩集,第一集的打 ...
月心 發表於 10-4-2014 12:37 PM

如果係咁不如改成shield在nick fury走了之後搵tony stark做CEO, 佢想增加shield 的透明度(其實是PR野多過實際需要) 或是之後捉o左bucky要公審佢, 但cap覺得咁做要影響佢d戰友於是出手阻止仲好. 因為電影版tony同steve都唔算是朋友 (起碼睇唔到佢地係什麼深交), 要佢地對打都無咩問題.
回復 57# 迪捷路貓

美國隊長的克里斯伊雲斯(Chris Evans),接受《Variety》雜誌訪問時自爆,打算在2017年退出幕前,專心做導演工作。不過克里斯相當飲水恩源,很感謝Marvel令他出名,如今才有名氣去爭取做導演。訪問中透露,曾經多次拒拍「美國隊長」,因為該片合約是拍攝9部電影,讓他嚇了一大跳,即使後來縮減成6部,他也拒絕,只不過他的決定卻遭遇所有親朋好友的反對,大家都認為他應該接拍,覺得他拒絕太不可思議,連他的好友「鐵甲奇俠」TONY,都勸他一定要拍,他最後是屈服於群眾壓力下,才當上美國隊長

漫威製作室宣佈羅拔·唐尼已經簽約,將會在《復仇者聯盟2》和《復仇者聯盟3》中繼續飾演鐵甲奇俠

麥克·路化奴跟漫威製作室簽下了六齣電影合約,將會在未來六齣漫威電影中繼續飾演變形俠醫
想問羅拨.唐尼會演Ironman 4同(復仇者3),但Ironman 5 或(復仇者4)可能會轉演員!:cool: