Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 純吹水:Avengers: Age of Ultron

回復 23# BlacJac

License 應該有年期,不知合約的年限是否很長的那種?另一個方法是Marvel/ Disney 把它(們)買回來,但由於Marvel 其下角色甚多,似乎沒有這個必要....
最可惜的是Fox和Sony拍得不太好,沒有世界觀,浪費了蜘蛛俠和狼人等好角色,又防礙了他們加入復仇者。
我只求出多一次局長,同Hill。其他再來一轉A2版,有D滯了,無氣力了。
我只求出多一次局長,同Hill。其他再來一轉A2版,有D滯了,無氣力了。
ilove12inch 發表於 9-4-2014 05:18 PM

我有力.............只係無錢, 地方.......{:1_198:}
回復 33# darker26

錢同地方好蝦人,特別係地方!
想想你己有一套復仇1
依家每個人物第二集又出一兩個造型,幾年後又可組兩隊人
若再來一隊復仇2,共四隊!擺邊?
暈了⋯
只睇過電影,想追番漫畫,想問各ching邊度有得睇,或者邊度睇起好, ^^
咁日漫龍珠出一大堆超級撤雅人......高達出一大堆高達......
zegus 發表於 9-4-2014 03:52 PM

龍珠d撒雅人同高達d高達唔會成10幾20個一齊出場啦:time:
龍珠d撒雅人同高達d高達唔會成10幾20個一齊出場啦
venson8789 發表於 9-4-2014 11:16 PM

雖然如此,但係龍珠後期超級撤雅人天下,我歡愛既天津飯同魔童倫為大細茄......高達過左UC年代就變高達年代......忠係高達奸又高達.....連GAME都出高達VS高達......所以日漫都唔好太多
回復 30# zegus

Chris Evans 同MARVEL有六部戲既合約
CA1  Avangers1 CA2拍左
Avangers2拍緊
如果CA o係Avangers2死的話
CA3 一定會翻生
------------------------------------------------
CA之死o係內戰之後
復仇者一集出10隻,二集共20,三集30。。。。。。。。{:1_212:}
回復  zegus

Chris Evans 同MARVEL有六部戲既合約
CA1  Avangers1 CA2拍左
Avangers2拍緊
如果CA o係 ...
kaselai 發表於 10-4-2014 01:01 AM

我有睇內戰,要新一代少年英雄出現先會發生內戰,CA死真係好好睇,不過如果隊長復活冇耐BUCKY就要死......6部已經拍左4部,咁第5部就係CA3,之後第6部就係復仇3,咁會唔會復仇3就係講內戰至CA死果段故事呢?係就精彩喇!
只睇過電影,想追番漫畫,想問各ching邊度有得睇,或者邊度睇起好, ^^
homingwah2005 發表於 9-4-2014 07:33 PM

好多線上免費漫畫網有得睇,如果用手提就推介用"布卡漫畫"!
邊度睇起?其實最多係講SR由瘦佬變CA、CA點樣同BUCKY爆飛機分別變冰條同冬日戰士,因為當年CA係WW2 1940年漫畫,但在二戰結束後CA人氣越來越低,漫畫商嘗試用新的方法希望CA回春,但可惜唔成功,後來更停止出版一段時間......之後漫畫商重新塑造CA形象,老作當時的CA不是SR本人,而是另有其人,真正的CA其實響二戰時期同BUCKY在一次任務中在空戰時飛機爆炸......
所以果兩段最多被重晝!
推介當然係內戰、CA之死!
Scarlet Witch and Quicksilver 造型好普通, 值得出嗎?
雷神2都好似未出奸角?......

有話
1 hulkbluster大戰hulk會在開波十幾分鐘就爆發
2 今集有1角色會瓜! (會唔會係唔多肯簽約a3的盪斗人呢? 當年故事都試過突然爆出1個青年版)

我估隊長之死唔會響a3發生, 因為要先打thano. 最重要是civil war d角色版權都未收返, 點拍?
2020後至講啦.

ca3會唔會係講歐洲篇呢? 聽說當年呢段幾有回響. 唔曉得英國隊長是否會出現呢?

我就唔嫌英雄多, 因為睇左咁多單挑片, 整裝action佔戲真是唔多, 睇得呢d漫畫英雄片, 我想睇多d誇張戲服比手畫腳架. 所以知道同年推出的s2有蝙蝠人和神奇女人時, 都非常期待.
好像狼人激戰咁, 雖則不曉真偽, 但見到短片裡狼人打開藏有狼人戰衣的衣箱時, 我十二分興奮~

Scarlet Witch and Quicksilver 兩位演員都幾有型同靚女,MARVEL選演員角色方面比DC叻,而家咁多套MARVEL電影個個主角都咁受歡迎,演員可以話彌補到漫畫版的人設缺憾美,而家FOX公司出個D咩XMEN 。。。。。 ,仲黎多個神奇4俠REBOOT TIM ,但D樣真係。。。{:1_198:}

不過套AVENGER,其實劇情可以,但係太多英雄,打鬥場面真係一般既處景喜劇,好輕鬆又打完一集,始終一套戲咁多英雄,D分配真係難D
美國隊長一定會響復仇度死,因為要打內戰,所以CA3唔會見到隊長死,不過話時話當BUCKY當上隊長會唔會冇人 ...
zegus 發表於 9-4-2014 03:57 PM

唔一定,美隊會係內戰投降。(無死)
死係內戰後的「The Death of Captain America」,所以應該會有美隊4。美隊4開頭死,再講BUCKY做隊長。
美隊5復活.....(Captain America: Reborn)
其實內戰係唔係真係打得成,因為真係太多英雄和支線.......如果真係打內戰,咁thor一定要死啦。

要收回license有難度,marvel幾近將角色賣断給各電影公司的
除非該英雄被電影公司連續閒置十年不被拍成電影,版權便會自動回歸marvel
但各位都眼見較受歡迎的英雄都是不断被reboot吧……