Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] Hottoys Captain America Collectible Figure in Stealth S.T.R.I.K.E. suit

宜家我仲用緊psp模擬器玩紅白機d遊戲,二十年前放假就去九龍城龍珠商場及黄金睇game,真係令人懷念
taifat 發表於 8-4-2014 04:33 PM

龍珠商場已經今非惜比喇⋯⋯⋯:43:
入套裝.入套裝.入套裝.入套裝.入套裝

///您兩次發表間隔少於 60 秒,請不要灌水!
Whiplash 發表於 11-4-2014 05:21 AM

個頭雕本身夠似,而且男人上色可以出事機會比女人細,
如果大貨冇轉個頭雕,大貨出嚟應該都有個辦七八成質素。
呢種行銷方式1雞兩味,反而我覺得好討厭,好心制服版就連返個頭#啦,係都要逼人套裝SET咁買先有個雞頭,便服版又唔吸引,其實咁賣法HOTTOYS 仲賺多左,一隻價錢13草,配件唔多又冇多個頭#,得幾隻鬼手,素體又一樣,係有個戰損盾自HIGH下,咁都二十草以上,真係......
唯有訂隻單制服版,到左出貨既時候可能有人會放頭雕

回復 322# alvinchan2012

我十分同意呀
明明戰服版應該要有嘅頭雕,硬係要整多隻便服出黎賺多你一筆
個便服版根本冇咩價值,DIY嘅貨色
咁就收你2100, 原來1300要俾多800買個頭雕

我唔明點解咁多人話呢set好抵好抵
我覺得一d都唔抵
連頭係好,佢唔連頭對角色有愛都會買。初頭我會考慮用avenger版換,但新頭由yulli雕,暫時最似,出貨時散買頭預要300-400,套餐有金屬盾丶便裝丶body,800買雜廠散件買齊都好有難度,最後我訂套餐算,唔啱到時放翻散件出去打個和,費事食炒價
呢種行銷方式1雞兩味,反而我覺得好討厭,好心制服版就連返個頭#啦,係都要逼人套裝SET咁買先有個雞頭,便服 ...
alvinchan2012 發表於 18-4-2014 01:47 AM

頭雕$800!?唔係咁計!
就算你覺得便服版唔靚似DIY,但係咁既價錢係超值,可以師兄冇DIY過1:6!
便服黎講最差質地既T恤都起碼$20,牛仔褲起碼$150,外套當$100=$270
頭雕你當$300,虎價有機會上到$400-$500=$300
素體當$400,虎價應該$500=$400
鞋平平地當$50=$50
盾一代賣緊$300,今次仲要係金屬,唔加價當返$300=$300
270+300+400+50+300=1320
回復 323# 天蠍座

"明明戰服版應該要有嘅頭雕,硬係要整多隻便服出黎賺多你一筆"
點解戰服版"應該"要有頭雕?點解便服係夾硬整出黎?師兄會唔會係你一廂情願,
今集我覺得便服版重要同型好多,咁可唔可以話HT夾硬要我食埋制服版?

玩具唔係必需品,願者上釣
每個人價值觀不一樣,如果問我老婆點睇,佢肯定笑我地呢班玩具友低Q能,就算HT Set裝賣500蚊佢都唔會覺得抵。Haha....

有時Y拍價低過我買入的預訂價 (e.g. Mechanic, Mandarin),或者某幾隻炒高左 (Loki, Jim Gordon),我都唔會好sad或happy,因為我唔係炒家,個價點升/跌都唔關我事。所以我自己鐘意,覺得價值合理就夠啦!
每個人價值觀不一樣,如果問我老婆點睇,佢肯定笑我地呢班玩具友低Q能,就算HT Set裝賣500蚊佢都唔會覺得抵 ...
fishnchips 發表於 18-4-2014 12:23 PM

我感覺完全一樣,之前隻滿大人我一攞貨已經覺得物超所值,估唔到原來訂都未係最平。但自己又唔會放,又好鍾意,差少少無咩所謂。隻 the mechanic 就有少少後悔,後悔唔係買貴左,而係咁早起身仲要俾錢入會場買,但原來最後一地都係。
其實咁出算係抵啦,我係HT就獨立出兩隻,再唔係狠啲便服版搞動漫限定
不過我咁講又有人話我係打手
但玩玩具玩到有被害妄想症咁
不如及早離場吧!
回復 328# dewback

Tony Stark The Mechanic 真係蟹王之王,HT在動漫節後仲要收咁多訂,衣家搞到好多人寧願等現貨都唔去訂,驚怕好似我同你咁,Y拍比訂價平一大截。

不過我都係會照去HT預訂,今次事件對炒家和玩具都好大影響,相信D人唔會再重滔複徹。
回復  dewback

Tony Stark The Mechanic 真係蟹王之王,HT在動漫節後仲要收咁多訂,衣家搞到好多 ...
fishnchips 發表於 18-4-2014 01:32 PM

o係 hottoys 歷史入面,ACG 2013 可能真係一個轉捩點,一方面可以話擊退了很多炒家,另一方面可能劏左好多隻會生金蛋o既雞。Hottoys 另一個轉捩點可能會係 Iron Patriot 同 Mark XLII
回復  dewback

Tony Stark The Mechanic 真係蟹王之王,HT在動漫節後仲要收咁多訂,衣家搞到好多 ...
fishnchips 發表於 18-4-2014 01:32 PM

其實永不截訂,就已經打沉好多炒家。雖然現在有超級VIP 價真係正!