Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 出得咁差真係過份!萬惡嘅SHF Kabuto Renewal!

頂,今日3魚二買左隻...心口大塊甩色....左肩銀色又上得差..有D位又有指模.....信錯呢個POST.....QC吾好好正常...雖然話玩具唔係藝術品......但係差成咁....點接受.....我真係接受唔到...唔好同我講咩玩具唔係藝術品.....我知...但係都唔係咁漾求其就算下麻.....做人要有小小要求先得架.....
講真 QC 係有問題
我自己都奶左野...
心口有好奇怪的壓痕............
唔係話玩具一定要有完美無暇, 不過第一隻SHF Kabuto 係2625 yen, 今次ver 2.0 係5250 yen.....足足貴左一倍!  配件也是不多.... 玩家有要求係正常的, 要求QC比上一隻好是人之常情.  我都一樣有買兩個版本.....講真, 盒係靚, 但開盒後無驚為天人既感覺俾到我羅! 反而同期出盒模型又平又靚!
唔係話玩具一定要有完美無暇, 不過第一隻SHF Kabuto 係2625 yen, 今次ver 2.0 係5250 yen.....足足貴左一倍 ...
SUPER_J_TO 發表於 30-3-2014 01:47 AM

我一向都唔係要求好高果 D...
但一開盒見到心口明顯扁左一忽 ! 膊頭又扁左一忽真係個心 UN 住 UN 住
唔係話玩具一定要有完美無暇, 不過第一隻SHF Kabuto 係2625 yen, 今次ver 2.0 係5250 yen.....足足貴左一倍 ...
SUPER_J_TO 發表於 30-3-2014 01:47 AM

笨呆出品必屬「佳品」啊……
我還想著有甚麼特別理由定這個價錢,
可是可動上沒有驚艷的地步,
反倒是多了一些可有可無的設計,
看來笨呆只是看準玩家「犯賤」的天性……

咁我唯有講我件行貨好彩冇中招,又或者我要求低。你買得件野你係鍾意先買,唔係話睇完人地個post信人地而走去買,有defects又呱呱嘈仲話信錯人?,我個隻邊等於你個隻?咁新穎兼幼稚嘅說法我真係第一次聽。玩咁耐玩具我都有中過defects, 有defects有乜咁出奇?大陸野QC係咁上緊,笨大野大家都唔係第一日買,佢邊有咁好死?我覺得靚你覺得唔靚咪唔好回我post囉,仲要目測人地隻野搵defects, QC唔好又話信錯人?依家啲人玩件玩具都咁痴嘅?完全走火入魔!我話之你,継續買玩具得閒又出下post,自得其樂:36:
頭像被屏蔽

錢,是大家辛苦工作,賺回來,件貨掂唔掂,要客觀講出來,如果唔係,入了sad貨,就是浪費金錢了。
如似隻冥雙子咁,係錯件,就是錯件,如果仲四圍叫人買,這些算是分享嗎?

回復 37# 幪面超人電王
你咁激動又爆哂粗做乜?睇住腦充血呀!送你四個字,自得其樂{:1_208:}
回復 38# 步京暈
步兄,多謝你嘅意見。事實上我嗰隻真係冇問題冇錯件,我好滿意,我純粹以自己角度立場出發,我文字中亦冇叫人去買,講到有人買左中招因為我出post真係未免太誇張,anyway thank you again!
頭像被屏蔽
回復 36# AK30
姑且不論笨呆一貫品質,
我倒想知道,
為毛能褒,
就不能眨。
或許該說「我能讚,亦能眨,但我以外的不行」?
你自己都能說「你那隻的qc不等於我的那隻的qc」了,
幹嘛別人就不能說自己中了sad貨?
你能放過qc是你的事噢,
別人就一定要按你的標準說話了?
我從頭到尾就看到這個post和某些人時假時真,
可整體趨勢就是「這東西超讚的!」,
有沒有誤導人之嫌?
嘛,打了頗多廢字,
畢竟字是給人看的,
不是給官看的。
睇相都唔太差呀.

所言甚是!模型無用真骨彫製法都可以咁好,真係唔知用黎做乜!
回復 39# AK30

你自得其樂自己玩咪算囉,出乜post 啫,反去打haloJ啦'自得其樂'