Toysdaily 玩具日報

查看: 16432|回復: 37

[玩具攝影] DC COMICS ARROW電視劇 action figures 2-pack

Green Arrow, 綠箭俠, 是DC漫畫中其中一個英雄角色. 電視劇arrow就係講綠箭俠的故事.

故事係以"富二代" Oliver Queen, 一個超級花花公子, 在一次遊船河遇到了意外而流落一個荒島.

正當佢以為佢係唯一的生還者, 原來島上唔止得佢一個! 之後佢一共在島上生存了5年, 最後有漁船經過而獲救, 重回佢的原居地, Starling City.

電視劇基本上係用順時序的方式去講, 但每集都會加插一d"回憶片段" (特別係島上發生的事) 佢回到starling city之後就化身成為綠箭俠, 不過一開始時綠箭俠唔係叫green arrow或是arrow的, 而係被叫成"the hood guy", 而真正開始叫"arrow"係由season 2開始的. 基本上season 1 所講的係佢爸爸死前俾o左一本名冊佢, 講名冊上的人同佢(ie爸爸)都唔係好人, 希望Oliver可以回去令個城市

變好. 所以成個season 1都係Oliver跟住個list去殺人, 直到season 1結局, season 2開頭佢為了honour 佢老友而不再殺人.

figure造型都好跟足, 而且可動性都不錯~ DCC上一次出電視劇figure好似已經係smallville了, 所以見佢出我都買黎當支持下~

勉強都可以整到"射箭pose", 不過我整o左好耐都整唔到條線上手, 所以影唔到佢"拉弓"~

人樣方面, 6吋figure來說是不錯的了, 而且同男主角都幾似呀~

如果有睇過ARROW的人, 可能會在第一集一開始時在島上見到呢一幕:

無錯就係deathstroke個mask啦,

有睇開漫畫的人應該知道deathstroke就係slade wilson啦, 不過在arrow故事內是有另一個人都係deathstroke的. 佢個名叫Billy Wintergreen. 佢地2個人係ASIS(Australian Secret Intelligence

Service) 的人, 佢地去個島其實係救oliver 個師傅 Yao Fei (當時oliver仲未遇意外), 可惜2人最終被島上的人捉了, billy好快就歸順, 但slade就逃走. 個mask其實係大家都有一個, 目的係保護

自己身份的~ 但係slade在season 1 有無戴過呢個mask我就唔太記得了.  

造型上都唔錯, 不過可能因為season 1佢唔算好打 (幾次都被oliver逃跑成功~), 所以都無咩特別留意佢. 我更喜歡slade wilson的deathstroke, 感覺更型~

面具都做得幾好~

個人希望DCC會keep住出落去啦, 當中包括black canary, huntress, 新deathstroke, 同埋由Celina Jade飾演的shado啦~

Gas大大,首先夾咗箭; 之後上弦就做到!{:1_208:}但擺唔奈,始終會回彈!

超人前傳:71:,但可動對少玩DC的我只好係漫畫鋪見過當買咗就夠:p 果陣的綠箭試過有集好似出現過兩個。
今次綠箭如會出最尾個聲哮女,真希望有origins three pack 果個女壞人的可動設計:D雖然未出,但預覽圖睇得出:71:

支持大大, 解了我很多謎團

送上勉強拉弓圖
http://i23.photobucket.com/albums/b388/nesid_oh/Toysdaily201401/DCD%20Green%20Arrow%202%20Pack/2681BF32-B463-4D1A-95E0-2243B7621E58.jpg

支持arrow line繼續出 {:1_226:}
Gas大大,首先夾咗箭; 之後上弦就做到!但擺唔奈,始終會回彈!

超人前傳,但可 ...
ChrisLamXYZ 發表於 23-3-2014 10:40 PM

其實我一向好少睇美劇, 係當時fringe剛好做完, 想搵d新野睇就睇o左ARROW了~ XD
smallville出figure時我都未開始儲figure, 所以一隻都無入. DCC好多時出來出去都係"big 4" (superman, batman , Wonder woman, green lantern)所以我都唔太期望佢會再出咩ARROW角色, 但近年來DCC又真係進取o左好多, 見佢個個月都有野出 (之前可能一年得4set), 加上佢好多都改了single pack, 不是下下4隻一set咁, 機會應該是有的. (出盒black canary + 新deathstroke 都好呀~)

你唔post返呢張相, 我都唔記得第一集有呢幕!
arrow呢套美劇真係好睇.
你唔post返呢張相, 我都唔記得第一集有呢幕!
arrow呢套美劇真係好睇.
Firewalker27 發表於 24-3-2014 04:19 PM

呢幕season 1 同2第一集都有, S1就係2個漁民上島發現oliver前鏡頭pan過, 而S2就係diggle同felicity去島上搵oliver時felicity望到~

而呢個mask好明顯係slade wilson的, (因為另一Deathstroke已經死了), 而oliver唔止一次講過佢一箭射中slade隻眼 (以為佢死了)~
green arrow 好似做後生Obi Wan果位仁兄!
green arrow 好似做後生Obi Wan果位仁兄!
tolete 發表於 24-3-2014 04:51 PM

2個人黎嫁~ XD

Obi-wan: Evan McGregor
http://www.imdb.com/name/nm0000191/?ref_=tt_cl_t1

Arrow: Stephen Amell
http://www.imdb.com/name/nm1854386/?ref_=tt_cl_t1
2個人黎嫁~ XD

Obi-wan: Evan McGregor

Arrow: Stephen Amell
jeffloh 發表於 24-3-2014 05:31 PM

唔該晒師兄解答
回復 9# jeffloh

OB雲最記得額頭有粒肉痣:DD BIG FISH電影男主角:71:
呢套劇出左第三季啦終於,而家仲追緊第2季中,比起套marvel 特工劇更吸引,套劇實在太好睇啦!
arrow做得好似!!
追緊green arrow 第三季及the flash第一季 .....當中有green arrow 跟 flash 互動 , 2套一齊睇就知.....超正
同意

同期Gotham除左靚之外、真係#唔到我癮