Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[最新報價] 8月 魂 Shop 限定 Robot魂<Side MS> FULL ARMOR ZZ GUNDAM(官圖P2)

[img][/img]
border=0 />
[img][/img]
[img][/img]

目前看來造型比例相當不錯,但還是力姿沒較大動作就不知實品無法卸甲得可動,能動到哪?
有重甲就不要期望太多活動能力,
有重甲就不要期望太多活動能力,
taken 發表於 16-5-2014 10:03 AM

確實如此!重甲不論誰加都是微可動  但之前ZZ與此FAZZ皆是同一造型師,雖未公布姓名,但眾所皆知是S.C.MEX的造型師操刀,有入過S.C.MEX就能明白此系列賣點就是"造型"."可動"只是一般GM便能讓人驚艷,
所以當初ZZ放棄可變換來的是大範圍的可動及造型,對於FAZZ自然有所期待,且此FAZZ不能脫甲就是個值得期待的地方,加上這些圖可看出有許多處是分離的,與ZZ的關節造型也不完全一樣,最明顯是肚子的砲口下方有直線凹槽個人推測是否前方護甲是可抬起讓腿舉起.
個人期望:此FAZZ如真是可以讓人驚艷,希望此大師多設計幾架最好多挑戰一些不太可動的(個人希望EX-S .Z.AOZ.......),畢竟S.C.MEX一沒消息好久了也許沒了XD.
其實笨大肯出FA ZZ算好了,見近日笨大會出mk3,gp04夜鷥哩D幻之機體,希望R魂都有就好
其實笨大肯出FA ZZ算好了,見近日笨大會出mk3,gp04夜鷥哩D幻之機體,希望R魂都有就好
taken 發表於 16-5-2014 11:10 AM

同感 其實看到FA ZZ(+原造型師)已經喜出望外,MK3.MK3重甲.百式.百式重甲.........幻機一定要出....
黎緊神高&#36921;唔錯,威龍就麻麻已有魂spec佢出機動警察仲好啦,unicorn又唔出D量產兵不斷重複出獨角獸....出返多D其他角色平恒返先得。
以呢隻&#22050;既定價同造型,其實唔魂SHOP應該都幾賣得,可惜
笨大野你估佢唔到,之後幾個月出的都合心水之作。
猶豫不決,玩gvg都好中意用FAZZ,想買隻朝聖
6魚太貴買唔落手,但FAZZ代替唔多,呢隻造工又幾靚{:1_206:}
係好X貴!無計啦有愛就入!

quote]猶豫不垂決,玩gvg都好中意用FAZZ,想買隻朝聖
6魚太貴買唔落手,但FAZZ代替唔多,呢隻造工又幾靚
TsChoi 發表於 16-5-2014 02:12 PM [/quote]
回復 85# taken

對e隻超級系有興趣,FAZZ都係等模型啦:p
最愛zz,robot魂zz我都買了,唔系太喜歡佢的質地。呢隻真系貴,買唔落手,準備買隻老mg砌下頂癮算了:63:
我就係見訂價6魚3,決定當睇唔到
玩番fix好好多,,,,,,,,
回復 79# taken 笨大點會咁笨,自已同自已打對台?你見佢hguc出silver bullet,出達希努夫,但係點都唔出Mk v,要mkv,去買ver ka 啦