Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[最新報價] 8月 魂 Shop 限定 Robot魂<Side MS> FULL ARMOR ZZ GUNDAM(官圖P2)

回復 22# Kel_Kel

機會不高啦.......當日出Gundam MK V時,夠有人以為HGUC都會有,結果連silver bullet都出埋,MK V都未見影........
咁樣睇官圖又唔係好差喎...
looks good.  too bad it doesn't transform.
終於出呢隻肥仔喇:he:
如果可以有埋導彈發射&#22021;效果件就好了...XD
不能脫甲…算唔算係對買左原版zz而又想買呢隻fa zz既人既一種安慰呢?:44:
點解官圖拎住碌炮o既右肩會拆o左件o既...
點解官圖拎住碌炮o既右肩會拆o左件o既...
Donald_D_Boy 發表於 25-3-2014 09:15 AM

頂住碌米加粒子炮囉.唔拆左佢點放炮上膊頭呀
回復  Kel_Kel

機會不高啦.......當日出Gundam MK V時,夠有人以為HGUC都會有,結果連silver bullet都出 ...
eddiem249 發表於 24-3-2014 08:41 PM

唔一定冇機會囉. mk v出左唔太耐, 模型唔可能咁快出, 影響銷量!!
呢個價錢應該要識得分體變形啦~
呢個價錢應該要識得分體變形啦~
guy_spider 發表於 25-3-2014 12:19 PM

以前架話就係,  
E家一隻剎利帝都13,440&#20870;,  E隻ZZ FA  先7560&#20870;, 差唔多喇

玩得R魂就要習慣啊 :70:

FULL ARMOR ZZ GUNDAM 總算是維持之前讓ZZ原造型師操刀,
個人覺得體態相當不錯(SCMEX風格),可動上官圖看不出有何改變,
個人大推:手部關節還是微持正面直接可彎,不需將正面轉到背後,這樣看起來相當好看,
各位同好:可以注意一下所有鋼彈商品(MG.HG.PG.R魂.MB.GFF.GFFN....)居然只有之前的R魂:ZZ與此FULL ARMOR ZZ GUNDAM有嘗試克服此設定上的盲點
機體設定直到SEED.OO之後的機體手肘關節設定才調整正常.
但細節過少過於空洞,不過許多導彈處有作出來比起ZZ相當有誠意,

'不能卸甲"個人贊成)
1.除了讓已買ZZ的買家不會太嘔,
2.也不會有玩起來掉東掉西的麻煩,
3.可動方面有突破的可能,基本上正面裝甲整個遮到裙甲,
  腳要抬起幾乎不可能只能微抬,官圖也沒較大動作只能待實物是否有驚喜.

個人一直有個問題不解: 此"FULL ARMOR ZZ GUNDAM" TV明明就沒肩砲設定為何笨呆執意追加此武裝?
矛盾的是此ZZ商品還刻意秀出"FULL ARMOR ZZ GUNDAM" 非FAZZ(此肩砲是鋼彈前哨戰中FAZZ的設定)
搞得好像是有肩砲才是最強型態,可笑至極鋼彈前哨戰中FAZZ是怎樣被秒殺的.
FULL ARMOR ZZ GUNDAM 總算是維持之前讓ZZ原造型師操刀,
個人覺得體態相當不錯(SCMEX風格),可動上官圖看不 ...
FAZZZZ 發表於 26-3-2014 11:41 AM

設定上的確如此,
不過作為商品, 若R魂FA ZZ 只係一隻加甲且不可卸甲的 "ZZ" ,
相信以這個價格而言, 對玩家們的吸引力略嫌不足.

其實肩砲早就做好也不出為奇, 反正R魂 FAZZ(哨戰ver) 將在魂限推出 可算既定事實,  
現在Bandai附上肩砲, 不用等哨戰ver ,可算是玩家們的福音呢 ^ ^