Toysdaily 玩具日報

樓主: ChrisLamXYZ

[新品消息] 孖裝Green Arrow TV ver.; 真係訂咗先擁有的綠箭電視劇版本!再加兩圖

回復 17# ChrisLamXYZ

嗚嗚我早幾日行油麻地見吾到,不過想問師兄咪曹係邊度-_-我吾知
或者pm我啦thanks buddy!
回復  cmf12

樓上都有位師兄提過,呢個其實唔算係我地認識既Deathstroke,真實身份係Wintergreen 而唔係 ...
天涯孤客 發表於 22-3-2014 06:26 PM

明白了 figure 果隻並唔係由Slade扮既 Deathstorke 而係第一季出現既果個殺手 但果個殺手已經係第一季到死左~

Figure 果隻係第1季既
回復  cmf12

開頭我同你一樣諗法,主因第一季我無完全睇哂; 因為套劇成日一時講現在一時又飛 ...
ChrisLamXYZ 發表於 22-3-2014 07:10 PM

我都比套戲搞到亂哂~~{:1_201:}
回復  cmf12

開頭我同你一樣諗法,主因第一季我無完全睇哂; 因為套劇成日一時講現在一時又飛&#21 ...
ChrisLamXYZ 發表於 22-3-2014 07:10 PM

我一見到個面罩 同埋武裝既Olive 就以為呢隻係deathstroke
  事關 戲入面olive仲係個島果時 佢未玩箭之前 雙面果條友已經死左~
  但你呢set玩具 又係Arrow 配雙面面罩既 就令我錯覺以為係figure果隻係deathstroke
回復 31# kira-yamato

燒鰻魚忠深地底一扭,現貨而家暫時無; 但問問職員睇睇有無機都好!

回復 34# cmf12

聽日望望包裝盒睇下有無提示,因為盒上的確印上Deathstroke; 其實Slade殺咗wintergreen用deathstroke之名借屍還魂都講得通!哩個情況亦幾似蝙蝠俠的忍者大師,扮幫bruce引導佢去做殺手; 最後只係揾替身代死!忍者大師變相變咗不滅:shiny:

綠箭間唔中回到過去都接受到,但集集都咁編排; 觀眾會睇得幾辛苦{:1_240:}
回復  cmf12

聽日望望包裝盒睇下有無提示,因為盒上的確印上Deathstroke; 其實Slade殺咗wintergr ...
ChrisLamXYZ 發表於 23-3-2014 12:17 AM

第二季冇左呢種回到過去{:1_208:} 因為已經講完過去{:1_205:}
反而開始講 廣目組 同 自殺小隊
回復 37# cmf12

第二季有D位仍是跳跳下,好似島定船上個靚女番黎又回; 原來已被迫加入職業殺手組織!><定我記錯哩段係第一季{:1_197:}第二季都係網上睇其他美劇先知原來仲有綠箭睇,始終第一季無追睇到尾~

睇番包裝盒,都無提今次出的係邊個; 只以deathstroke之名而出!當然睇&#21655;套劇就會知:p
回復  cmf12

第二季有D位仍是跳跳下,好似島定船上個靚女番黎又回; 原來已被迫加入職業殺手組織!>
ChrisLamXYZ 發表於 23-3-2014 12:52 PM

我覺得島上仲有好多野未講, 當然無可能5年都有事發生, 不過依家島的回憶都只係第2年左右, 應該仲有得講.

掃興預告, 請反白:

一來oliver被slade捉o左上船, sara應該又會"再死"而比忍者大師救o左而訓練. 另外oliver又同Suicide Squad 個阿頭好熟咁 (起碼Amanda知道有slade wilson呢個人仲知道oliver之前有殺死佢, 不過聽oliver再講先知佢仲在生)
回復 37# cmf12
唔正確, 基本上係集集都會有位俾主角諗返係失蹤的五年所發生既事.
現在先至講到oliver係失蹤第二年所發生既事.

唔好唔記得仲有malcom暫時性著草, 遲d一定會再出現.
回復 38# ChrisLamXYZ
Sara係第二季以black carnary身份先出現. 第一季只係交代oliver以為佢死左. (2季用左唔同人做sara呢個角色.)
我建議你有時間追番黎睇, 咁會清楚d.
回復 39# jeffloh

睇完幾位的講解, 結論如果有五季咪可能講足五年……{:1_206:}其實講到差不多就收收手,做住現在的情節; 而大家的疑團等整個類似前傳特別版兩個幾鐘一次過,或分幾次來解釋番都好!{:1_208:}
回復 42# ChrisLamXYZ
我覺得唔止有5季. 因為唔係只得oliver有flash back, 其他角色如sara等都有.
我相信當malcom再出現既時候, 佢都可能會有flash back, 講解佢點會遇到ra's al guul.
回復  jeffloh

睇完幾位的講解, 結論如果有五季咪可能講足五年……其實講到差不多就收收手, ...
ChrisLamXYZ 發表於 24-3-2014 10:09 PM

應該唔會用5季去講, 因為oliver獨自生活o左一段時間的. 所以要講的依家應該7788了. (2人已經決裂) 最多講埋sara "死o左" , oliver同slade決鬥就無咩好講~ (除非無啦啦又走一班人黎啦~)
回復 44# jeffloh

望落奸角有D都同蝙蝠俠有關係,會唔會學Marvel的Sheild; Man of Steel 2到時同Arrow互動?:p遲D仲有Flash添

http://m.youtube.com/index?&desktop_uri=%2F#
第二季睇黎Slade的出現只係開始,應該有排煲!