Toysdaily 玩具日報

樓主: ChrisLamXYZ

[新品消息] 孖裝Green Arrow TV ver.; 真係訂咗先擁有的綠箭電視劇版本!再加兩圖

回復 6# jeffloh
除咗面罩頭盔,其他都現代好多; 同以往的遊戲同漫畫都幾大分別!

完來都有唔少人睇套劇,後追第一季我都只睇咗頭幾集同尾幾集; 中間集數都飛咗!第二季slade都係近哩幾集再出現係Oliver面前:p

不過識綠箭都係因為以前做咗十季的超人前傳,中後期拍住Clark一齊打擊壞人:71:; 只係真係大長……故事都爛爛地!
前傳都有出過figure, 但玩慣Marvel對比番果陣真係可動較低><所以見今次綠箭有origin質素,所以一買:71:不過關節設計如參考番origins果種設計應會更好玩:D
回復 10# kira-yamato

都係咪曹,可能唔少人訂&#21655;; 現貨相比只有少量!不過可以問問會唔會再番,始終電視劇figure唔係好似"行屍"咁hit,較少鋪入; 加上咪曹定價相宜:71:
回復 8# nesidoh

我又整張:p
回復 18# ChrisLamXYZ

呢隻既可動真係嚇左一跳, 好唔DC collectibles{:1_201:}

回復 19# nesidoh

自從origins隻蝙蝠俠改用較多關節,到今個月頭出的series 好幾款除&#21655;多關節亦比蝙蝠俠有更好的設計:71: 今次綠箭睇黎都係嘗試階段,關節上設計似Mattel又似DCC自己再配試驗部分; 腳板正常唔應該咁垂直開窿,而家只可上下左右轉; 企穩又要自然都有D難度:(

今年應該係DC FIGURE作出更多新嘗試的一年!真係好少有:DD始終DC FIGURE一向比人感覺造型多於可動,就算有可動都係有限公司。
回復 20# ChrisLamXYZ

係、都幾感動佢無好似mcfarlane為靚而走火入魔、一路跟大路改變、唔止玩具、連電視/戲都一路改變、最好係佢兩邊都無受第三公司太大束縛、咩玩具都出得非常自由
回復 21# nesidoh

:71:以往DC Figure就算造得靚都無考慮買,始終自己係玩多過擺; 都會等Mattel再考慮!雖然造型都較兒童向; 但萬用設計body的可玩性點都高過classic關節唔洗齊企~動感D!

而家DCC造型同可動雖然係平衡起步階段,但對新舊玩家來說; 哦!原來DC自己都可以出到造功上色靚之外,可動設計亦滿足到玩家一定的需要:71:真係玩都玩得更開心:DD
樂見DC collectibles越黎越有進步~!:52:
Ching 可否 PM可在哪裡訂? 謝謝~~!!

回復 13# 天涯孤客
回復 24# anaken

已PM:73:
謝謝! 大大!!:64:

回復 25# 天涯孤客
回復  jeffloh
除&#21655;面罩頭盔,其他都現代好多; 同以往的遊戲同漫畫都幾大分別!

完來都有唔少人 ...
ChrisLamXYZ 發表於 21-3-2014 09:51 PM

最新果集出埋 自殺小組! 超正 真
回復  nesidoh

我又整張
ChrisLamXYZ 發表於 22-3-2014 01:12 AM

Deathstroke 面罩唔係單眼咩
回復 28# cmf12

樓上都有位師兄提過,呢個其實唔算係我地認識既Deathstroke,真實身份係Wintergreen 而唔係Slade Wilson,所以佢係有兩隻眼既~

回復 28# cmf12

開頭我同你一樣諗法,主因第一季我無完全睇哂; 因為套劇成日一時講現在一時又飛&#21655;去之前~真係睇到頭暈{:1_206:}

頭先睇番,第十幾集已被Slade插右眼瓜&#21655;……

如果之後仲會出的話,可能會係上圖的Slade同Slade版的deathstroke都唔定?!