Toysdaily 玩具日報

[詢問] 哩隻 Mk VI 係咪傷得好嚴重?

上星期我都買左隻退色mk 4,價錢唔講喇,
我一早知係退色,但有相熟師傅幫手重噴,所以無所畏

最驚係軟 ...
twinsenckw 發表於 18-3-2014 10:44 PM

軟腳有得搞...滴aa膠係咁拎個關節唔好俾佢卡住...等到乾就ok了...
Ching可pm我嗎?
想了解多D隻mark V I
batmanWill.i.am 發表於 18-3-2014 11:32 PM

哩個論壇唔俾我PM不過我都唔會再攞返香港賣架啦。最壞打算自己儲多隻。
回復  FEMAN

認同師兄呢句, 想賣好價嘅話,自己既figure質素要maintain到.

我印象中睇過樓主 ...
mighty.craig 發表於 18-3-2014 11:11 PM

我拍賣果陣已經寫明唔接受以因為花佐為理由拒收,第一個買家都好唔客氣咁話“花佐唔要“,我心諗:算啦,無謂搞到大家唔開心,唔要我咪揾過第二個買家囉。於是帶走佐。第二日條友問我減價賣唔賣,擺到明係事後議價啦,我咪黑佐佢唔俾佢再bid費事到時又隨便揾個借口又壓我價。點知佢揾個第二個account黎bid搞到我想賣俾第二個人都唔得局住要帶返新加坡。
之前我試過拆隻手個飛彈蓋拆唔出,諗住橫掂都係咪攞去信和間 hot toys 叫佢地幫我搞囉。個維修員話無理由咁實可能入面有癡過,我話去secret base 揾第二個試下佢話佢整唔到就無人整得到。我返到黎屋企諗住老虎蟹都試下,爛佐咪自己玩囉,於是就響樂創模型D板件架上面剪佐條直條出黎,個size fit到無得頂。一督入去壓一壓個飛彈蓋即刻出佐黎,事實證明係果個維修員唔夠quali。下次再揾佢地整野真係要記住問曬咁多個維修員先好。
有好多resaler  係唔會睇你的貨品說明
回復 18# sbyk
如果財力,地方容許,留返自己keep無咁嬲,不少收買佬為求bid件好野去賣,之後嫌三嫌四,吾係從買二手玩具心態去bid野.
回復 19# gekigoke
冇錯,不少打橫黎既人∼
回復 18# sbyk

咁我又覺得個維修員係唔敢亂搞你隻Mark VI啫,Mark VI又唔係新貨,一陣有咩花左又冇零件幫你換,咪又死多兩錢重。
寫得清清楚楚,影得清清楚楚,可以避免好多問題發生,總知咩野地方放野都一樣。
回復  sbyk

咁我又覺得個維修員係唔敢亂搞你隻Mark VI啫,Mark VI又唔係新貨,一陣有咩花左又冇零 ...
philip97 發表於 19-3-2014 10:09 AM

我又唔怪個維修員唔敢搞。不過又唔駛講到“我都整唔到就無人整得到“咁權威下嘛?你唔敢整我揾你D同事問下,或者佢地有遇過或者整過呢?家陣你代表你全體維修員話整唔到我反而整得到,係咪代表我勁過曬你地全體維修員?
寫得清清楚楚,影得清清楚楚,可以避免好多問題發生,總知咩野地方放野都一樣。
老孫 發表於 19-3-2014 10:21 AM

Y 虎凈係擺到三張相我想擺多D都唔得。起初我都無見到係花佐。第一個買家話係花佐之後我再post我都已經寫明佐,之後第二個買家一見到咁花都話唔要。我心諗:真係傷得咁嚴重?定係我既要求太低?
不如找人重噴先再賣
不如找人重噴先再賣
twinsenckw 發表於 19-3-2014 12:58 PM

揾人重噴我咪要入埋落價錢度?有D玩開模型既可以自己噴返我無理由要佢地食埋我揾人噴既價錢架。
揾人重噴我咪要入埋落價錢度?有D玩開模型既可以自己噴返我無理由要佢地食埋我揾人噴既價錢 ...
sbyk 發表於 19-3-2014 01:02 PM

你噴完底褲個價會高啲...因為佢地俾得$$$...
回復 17# sbyk

how about contact me by e-mail:handshake:will8140@yahoo.com.hk
其實樓主你 set 100% 正分才可 bid , 就較少機會發生以上事情