Toysdaily 玩具日報

查看: 9818|回復: 52

[詢問] 哩隻 Mk VI 係咪傷得好嚴重?

上個禮拜返香港,想賣佐哩隻 MK VI,個買家其他乜都無 Check ,一見到個褲位話花佐好明顯就話唔要。

跟住我再重登,另一個買家話樣樣都可以,但係一見個褲位花佐就話唔要。搞到我帶完返香港又要帶返新加坡

究竟係香港既人接受唔到二手有刮花,定係得我自己覺得玩佐兩年以上既二手貨有刮花係好正常?

好似係條褲既色都有問題?
因香港一些人認為二手都可以是處女{:1_208:}
係香港人接受唔到粉紅底囉:47:你係咪賣果時冇講變左粉紅底呀?
師兄最重無交代到你賣緊幾錢,你想賣好價嘅話,貨品質素相對要提高
我覺得係隻色嘅問題:36:
拍賣果陣有寫到明條褲有變色。而且第二個買家都有準備油返個褲位。我俾佐哩幾張相佢睇之後佢就話唔要。唔係顏色既問題。
師兄最重無交代到你賣緊幾錢,你想賣好價嘅話,貨品質素相對要提高
FEMAN 發表於 18-3-2014 10:05 PM

基本上係拍賣價,拍賣果陣有擺哩張相

如果再第三次放上網拍賣,記得寫明褲位有花痕及放上第1,2,3圖,
到交收果時買家就無藉口拒買!
上星期我都買左隻退色mk 4,價錢唔講喇,
我一早知係退色,但有相熟師傅幫手重噴,所以無所畏

最驚係軟腳,因為無得整。
回復 5# FEMAN

認同師兄呢句, 想賣好價嘅話,自己既figure質素要maintain到.

我印象中睇過樓主既拍賣, 三牛幾, Buyer自然著緊係正常的
Ching可pm我嗎?
想了解多D隻mark V I
底褲係膠,花左冇得救。甩色都可以補油。
回復  FEMAN

認同師兄呢句, 想賣好價嘅話,自己既figure質素要maintain到.

我印象中睇過樓主 ...
mighty.craig 發表於 18-3-2014 11:11 PM

同意,我都想後追番MK III,VI,不過個價真係.....
如果再第三次放上網拍賣,記得寫明褲位有花痕及放上第1,2,3圖,
到交收果時買家就無藉口拒買!
toyman 發表於 18-3-2014 10:42 PM

仲點會有第三次丫?我情願賤D價響新加坡哩邊賣佐無咁嘍。以後都唔會響香港賣二手貨啦。