Toysdaily 玩具日報

查看: 16368|回復: 32

hottoys仲有得炒??

近來幾隻都係出完即插,如愛國者同42既單價都回落,其他都無得炒。真係無端端多左班蟹民。。
價格 = 供求,如今HT大把廠幫佢生產,自從在信和開左SB後,訂野遲遲唔截單,想炒都幾難。除非玩限量 or 提早截單。
ht近來越黎越貴,所以無空間炒,相反有空間跌,而且平均出貨量多左,
形成街貨多,自不然就炒唔起,除左少部份熱門形號外,其它都幾難有錢賺,
不過咁都係好事,唔使訂唔使等,隨時有超筍价,到派貨先決定要唔要,咁幾好,
好似我之前用超筍价執左隻全新未拆dx14,原本無諗住要,見咁平就要左。
1. 出貨多咗
2. 多左人識HT,自己會上SB訂,唔使後追
3. 小炒家多咗,驚去唔到貨所以寧願蝕讓
要炒得起除非係mark 21呢啲限定版,或者有vip gift�vip 首日單。。
投資 ... 風險 ... {:2_244:}
越多人炒越好:)益晒我呢d執死雞小隊幫佢地清蟹貨…:D
越多人炒越好益晒我呢d執死雞小隊幫佢地清蟹貨…
wing1123 發表於 14-3-2014 04:29 PM

多個閒錢我會執多隻tony返屋企{:1_214:}
對我地玩家來講, 唔洗食炒價, 或者有插水價都係好事.
多人玩左就真∼唔係玩開既人都比d玩開既人感染
少年你太年輕了...竟然不知道TD...{:1_214:}
:(:o:(
我覺得而家有個趨勢係.... 你等派現貨後係Y bid,  同現貨價都係差不多 (可能仲平過現貨價) 及比遲訂既玩家更快玩到.
到42同愛國者就真係有好戲睇了,,大大包花生!!!
我都等睇有冇mk42有冇超級vip有就入多隻!{:1_214:}
HT如果唔係大熱款式,基本上都已經冇乜炒味,
我之前就上網以一千bid到買到隻滿大人,仲平過原價三百蚊,
依家等緊武士激戰隻狼人跌一跌價就入:he:
以後如果唔係必要玩嘅款都唔去訂,啲二線款figure我都等一等出貨先執死雞,
就算炒都唔會太貴。