Toysdaily 玩具日報

hottoys仲有得炒??

頭像被屏蔽
以前3-6個月先出一,兩隻,現在冇新電影上,都出2.0, DX, 特別ver,配角........
根本不用食炒價,耐心等待........{:1_210:}
宜家HT自已食埋個炒價咁賣隻玩具,點炒呢
而定係出果隻死果隻,以前一隻Ironman $1380,$1580
你而家? 合金唔好講,heart breaker呢D過場二打六都已經1530啦
佢訂單都收800-1000訂,即係炒HT要壓住比以前既錢多一倍
炒鬼咩仲
我覺得如果唔太貪心, 執2,3百蚊都應該OK, 起碼如果大貨是OK, 我會肯比幾百買隻現貨~ 不過就唔會似以前隻隻都執成千蚊咁啦. 動漫限定可能好價d吧, 因為始終有"限量"??
不過如果賣去外國應該仲有市場, 始終香港售價比外國低, 寄包裹都係幾百蚊, 計落都比在SS訂要平吧~ (我英國個fd同我講英國HT售價是香港的2~3倍...)
而家ip首日單都兩舊。之後單就真係燶燶地。
我覺得如果唔太貪心, 執2,3百蚊都應該OK, 起碼如果大貨是OK, 我會肯比幾百買隻現貨~ 不過就唔會似以前隻隻都 ...
jeffloh 發表於 9-4-2014 04:00 PM

要執二,三百, 一般籃籌股都可以喇, 重唔洗排隊....

我倒想知以往有邊野可以執成千蚊?

格仔餅 發表於 15-4-2014 10:47 AM

我自己無試過呀, 所以唔知有幾好搵. 但有時行過d鋪頭一盒figure可以mark高唔少, 我以為好好搵呢~(雖然我就唔會買)

我自己喜歡得的都會一早訂o左, 唔喜歡的就算有現貨都唔入, 好少佢出貨先覺得想買, 所以炒到幾高跌到幾低都唔關我事啦~ 另外我同意, 如果執幾百不如買股票仲好~ 至少唔洗拎舊錢出來等一年先(希望)有回報~ 不過講真figure都係千幾蚊, 真係執到$200即係差不多20% profit, 都可以講得算唔錯了.
但係figure佔用位置多,唔好彩入左蟹貨,存倉又要比錢……
Btw我覺得同一款figure擁有多個一盒才算得上是炒家。

還有,我從未試過賣ht有得執, 而且通常都蝕,又無人爭…
點解LOKI, 300, MK4,5,6,7 仲係高?
點解LOKI, 300, MK4,5,6,7 仲係高?
lfli 發表於 17-4-2014 02:36 AM

你可以開5千都得, 問題係有無人買?....
如果賣左你就唔會係 y拍/店舖 見到出售喇.......
頭像被屏蔽

格仔餅 發表於 15-4-2014 10:47 AM

我隻 blade 賣出大約$3500 hkd

Resident evil 隻制服 jill 都係大约咁上下

Predator 未重出之前隻隻都賣上天,都有人要收

而家就難D,等一等差唔多隻隻都跌穿招股價
回復  lfli

Ching
Y拍上開5牛果位個咪就係"格仔食并"囉
問題係話有無人會同佢買囉
如果賣左你就唔會 ...
超港人 發表於 17-4-2014 07:26 PM

大家理性討論,又向必嬲到要屈我呢? 你唔識得打個餅字,還是怕得罪我, 唔洗怕喎
炒玩具我覺得其實都幾攪笑,貨多阻地方,貨小無利可圖,跌價的話想上返個價都好難,仲要搵人接貨,買隻騰訊好過啦!
頭像被屏蔽