Toysdaily 玩具日報

查看: 4018|回復: 14

[分享討論] 求下你啦hottoys~下隻AVP P仔d關節唔好整咁實好無呀?

d關節實到我以為係不可動
隻celtic,scar predator真係要用力至郁到d關節,郁兩郁celtic件盔甲又易解體,
又驚會整斷d關節位,無保養架啦
知你d 1 /6可動 p仔係呢個世界上得你做得最靚
隻隻都用埋同一個body都無緊要啦
不過可唔可以改進下個body d關節唔好咁實呀
由pedators開始 一路都係有呢個問題...以為會有改進...
完全無諗過唔妥架咩?....唔敢係度鬧你咁多啦..
廢事俾人話我又要買又要嘈.. 整返鬆小小ok架啦  thanks
我不太喜歡新版緊關節, 但用在上身咁重的PREDATOR (頭, 盔甲, 背包等)來說, 我認為鬆關節不可行. 只會越黎越鬆.

要就住力順住個方向咁轉...我都斷左個ballj?ll,買隻山口式返黎扭下就知點玩...你睇下啲人點扭計x就明...
Predator個身咁重, 我反而求佢千祈唔好整得鬆, 企都企唔穩就弊.

唔知師兄有幾多隻P仔? 我冇記錯有7隻, 當中用新舊Body既都有,
未試過有一隻D關節實到郁唔到, 你會唔會中左Sad, 例如膠水癡實關節位?
拎去換好D喎.
predators 已經實到咩咁, 所以我唔會點扭~
新body落地~ 一般都要同佢扭一扭各關節, 只要了解清楚個轉動方向就唔怕扭爛,
雙手盡量握住接近關節的位置...不要握離關節太遠的位置,
太實可以用陰力, 基本上扭旭左一次, 之後就比較容易扭的了~
predator太重, 真係唔建議太鬆...反而佢腳掌因為用PVC,
長期受全身重量的壓力, JOINT位個寵容易變形變鬆
哩PART想HT佢轉用其他堅硬些的物料...
寧願實都唔好鬆, 玩嗰時慢慢扭或加熱後扭.

回復 1# pathk

小弟真係試過扭斷P仔腳,:no:
    個時隻三兄弟老大,
     一出貨,回家開盒,其中一隻腳勁實,就用力的扭,點知就扭斷左伋個腳關節,
     幸好HT肯換隻比我~~~~~~:)

相信好快會有班人仕入唻呢個POST 玩單打串人了~~~~~:78:
唔好鬆,實先好,股位我覺得唔夠實TIM呀.....
回復 9# neo.L

始終實好過鬆:78:~~~~~~~~~~
唔好鬆,但又唔好太實:78:
其實咁嘅高級品可以做好啲嘅...可以用軟膠包住舊合金嘅,無摩擦力得吸力...
我希望佢千祈唔好再用仿皮做甲與甲之間嘅接合,D仿皮勁易爛呀!{:1_198:}
沒法子!仿皮可以做到好細好幼都得,相反真皮做到太細有困難。(但點解dx10皮褸又可以呢?:@)

佢係掉番轉黎
手就實到乜咁
腳就鬆
{:1_222:}
我隻city 隻左手實到幾乎斷先扭得郁一格
依家都唔敢掂佢lu...