Toysdaily 玩具日報

[最新報價] 7月 千値練METAMOR-FORCE 超獸機神斷空我

如果係B記係基戰自創既最終斷空我會興趣大D~~~~又或者NOVA~~~~
黑色三連敗 發表於 19-2-2014 21:33

最終斷空我~? 這個~?

不是OVA版而是機戰自創的嗎~?
最終斷空我~? 這個~?

不是OVA版而是機戰自創的嗎~?
人仔貓 發表於 20-2-2014 01:49 PM

對呢, 是OVA版的~
話說, 當年出這OVA時, 感覺設計係好型, 但設定小生到今天仍有點迷思....頭部阿忍的又係鷹, 而背後的又係鷹....怎麼Size差咁遠......:(
回復 93# ToyKnife

我記得忍果隻係鷹(Eagle)
黑騎士係隼(Falcon)

咁設定既野就無得講啦...
而家佢都係細象少少咋...哈哈

不過千值練似乎都只係出TV版飛翼...
就算唔一次出,都另外出一隻丫,我記得隻隼係從來無出過可變玩具的(首辦唔知)

回復 92# 人仔貓

FINAL斷空我是機戰α3才實現的夢幻形態,劇中未出現過
(黑騎士隊長在劇中死了)
OVA GOD BLESS DANCOUGA 之後出現的是強化改造型

沒看過原作 有錯請更正

千值綀要出的這隻斷空我就已經有大張正己的風格了
動畫上無出過,機戰原創的,所以板權應該在bandai度,期望bandai出埋超合金魂
獅子同豹隻手收唔埋??見到四個洞,要改下。
i was looking forward on this badly, but after member estimate price.. already give up
越睇越正啊~~~~:handshake:
i went C3 today and.....i didnt se it!
回復 101# ultrahero360

無見到?
如果有錯誤~請指正!

在大合體或變形時, 象鼻部分好像會收到腹部外面那樣~像超合金魂~才是正常的

但好像就沒辦法轉腰了,但千値練好像是整個都收納隱藏~變成所謂的假腹部??

但其實除了可轉動腰部這個好處~腹部的線條也可修得很美~真的不錯!!!
好似成個象鼻"蚊"左:58:

如果有錯誤~請指正!

在大合體或變形時, 象鼻部分好像會收到腹部外面那樣~像超合金魂~才是正常的

但好 ...
dookwook 發表於 19-3-2014 12:18 PM
其實超獸機神買超合金魂仲好喎!
小弟寧願高追GX-13都唔買呢隻