Toysdaily 玩具日報

查看: 10022|回復: 28

[個人收藏] Zoids Liger Zero 長牙獅零式(更新11樓Part2)

Zero   @v@ 喵 ~
Rambo =  =""汗... ...

可動王
十多年前的產物, 早期索斯界少有的合金可動設計
趁新年空閒執返出來影影^ ^

原本想先滲線, 但怕沒油時沒甩底色> <

可動能力不比現在的山口式差, 坐地賣萌沒問題

喵 ~

Sit ~~ 乖啦XD

整輯相最喜歡的一張 ~ 很有動感

原想拍十張左右做Flash圖...但始終是細比例而且部份關節所限...

唔玩唔覺, 呢隻貓仔原來係矇珠眼

盾甲全開狀態~  吼~~

Part 1 完
謝謝觀看:64:
可變裝既Zero又點止o廿少野玩= v =+
你的回復 , 是我創作的力量

待續
我又搵番盒電動ZERO&#25745;下場....電動ZERO需然好玩...但就無樓主個隻可動擺咁多甫士...

zoids迷留名~

呢堆未砌,仲有堆砌左&#22021;冇影:78:
回復 1# gravegrave
我都有&#22175;隻可動王 + 3 set 甲~同埋隻狂暴戰龍 (龍鬼)
依家睇返真係好矇珠眼… ‾﹏‾

現在除可動外仲鍾意有details位~
所以玩HMM~但價錢當然… ¥﹏¥

我又搵番盒電動ZERO&#25745;下場....電動ZERO需然好玩...但就無樓主個隻可動擺咁多甫士...
cartoon 發表於 5-2-2014 05:11 PM

多謝支持^ ^
呢隻我都有, 因為太大塵散件收起左~~
有機會都想拎返出來重新畫線上色

zoids迷留名~

呢堆未砌,仲有堆砌左&#22021;冇影
Bill2005666 發表於 5-2-2014 05:31 PM

嘩, 師兄都唔少收藏 連改件都有:shiny:
我最後果隻去到生化暴龍就冇儲落去> <
破壞直立龍Nice:love:係我第一隻Zoids亦都係中最鍾情的

回復  gravegrave
我都有&#22175;隻可動王 + 3 set 甲~同埋隻狂暴戰龍 (龍鬼)
依家睇返真係好矇珠眼… ‾ ...
5_roy 發表於 5-2-2014 11:26 PM

多謝支持^ ^
可動王真係平靚正, 依家一隻HMM已經可以買到當年的全套
不過影完呢輯後我都忍唔住入左隻HMM Liger Zero:51:

癮起時在網上找到的二次創作短片
以HMM為藍本全CG製作, 夢幻的對決~
http://youtu.be/P1qNjeJCDnQ
嘩, 師兄都唔少收藏 連改件都有:shiny:
我最後果隻去到生化暴龍就冇儲落去> <
破壞直立龍Nice:love:係我第一隻Zoids亦都係中最鍾情的

呢堆全部都係舊公司唔要,俾我冷手執個熱煎堆:73:
另外細個買落就有超重劍長牙獅,疾速獵豹,重砲野牛,零式連重炮,格鬥,高速裝備,仲有一隻blox系列&#22021;電動機動奔狼同飛鼠,可以合體做三虎傳說入面&#22021;白虎,同埋有隻有發光帶&#22021;藍虎
索斯POST係必須要支持的!
雖然我POST索斯因為無人睇既關係, 例牌會搭單其他野先出POST, 哈哈

我又抽下! 整理HardDisk時,又摷番D舊相{:1_203:}

zoids一定要支持:71:
其實生化龍都唔錯架,幾年前一魚一隻都入左2隻玩下:he:
回復 6# Bill2005666
:help:仲有冇煎堆執~~
Blox開始發起已經冇儲 , 這個動物園再擴展下去就連床都冇得訓...

回復 7# 果汁先生
點會冇人睇呢~我都係學師兄o廿拋磚引玉炸:DDD" />

回復 8# williamhychan
嘩, 保養得好好喔~
這是不是後期二段變型的??依稀記得好像可以變成武器~

回復 9# cth108
多謝支持^ v ^
生化系列的確唔錯=  =+ 我都好在手快當年高追隻夜光版速龍
論設計同劇情都是Zoids高峰之作, 可惜在香港興唔起:79:
Part 2 - Jager
今次試下唔打燈, 用中午既陽光拍攝
出來效果唔錯, 感覺比打燈還好=  =""""""""

不枉我翻轉半間房找出來的發射台T^T Perfect Match~

Liger Zero Changing Armor System(CAS) ~ Start!!

Base Armor Off~

卸甲後的零式, 感覺像豹多過獅子XD

機械感一流

Liger Zero Jager ~ Armor On!!

深紫的配色~給人一種沉實孤高感覺

矇珠眼之後是兔兔耳嗎XD

細心留意頭部裝甲設計同砲擊型80%相似

Full Boost~~

最後來個客串演出吧

幻想總是美好
原本想著山口長牙獅做今次的對手應該很有看頭, 但拎上手把玩後可動能力相差太遠... ...擱置了
其後本次重點項目CAS轉換亦困難重重, 由於肩甲是超合金制 觸手們完全抓不實, 每夾一件另一件就掉下來T^T
更甚情況是...這已經有差不多十年的產品 膠料老化再加上不小心用力... ...OhT^T 一邊把玩一邊補AA膠不是一般心痛

雖然如此, 但未來都會按預想的完成Part 3
請大家多多支持^ ^

拋磚引玉XD
Zoids同好也一起討論或分享收藏吧^ ^
要再讚下隻可動王.....粗玩的確唔錯....樓主將佢&#22021;可動優點發揮到極點.....非壽屋的玻璃骨ZOIDS可比容易玩爛....

樓上d ZOIDS陣容強勁....我都要叫甦沉睡二十多年的魔龍迎戰....

回復 10# gravegrave

年代久遠自己唔記得第幾代:34:,另外當年自己都有玩Blox系列,但大合體完,正方體撈亂晒都不知怎樣組合番:80:
坐地賣萌
support zoids
Zoids post 我又出力,快快手機相先