Toysdaily 玩具日報

馬年願望: 此區應該改名做HT 專區

唔知係咪間代理唔識做,冇畀sample呢度d版主影光速試玩報告呢?
呢D錢唔好慳啦,需知呢類貴價玩具,o係討論區有冇人影下同畀好評,可以決定隻野生死架∼
就算唔可以免費送,出大貨前畀個靚價佢地,等佢地唔使排埋一份,比人快一步拎到件貨,影多幾張靚相,幫到好多架!
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
師兄, 這裹不是你工作地點,如你工作耍看証據事實,請去看請楚別人的post討論內容, 個post樓主好明顯是 ...
as12366 發表於 5-2-2014 10:43 PM

多謝指點,本人已由第一版開始從頭再看一次,真係見唔到果位樓主有講過一句或一個字隻産品有缺點,但就有好快去解釋其他師兄嘅負面留言。再者我從來冇講過要人俾什麼証據本人,我只係見到上述所講同全部相都係一個姿勢同啲配件手好似仲未開封,所以先有以上觀點。都係個句啦,只係所見所講,如只想講感覺話人打手的話,就吾洗再討論,講返搬掂啦,完。
頭像被屏蔽
師兄,我不知你睇邊個post. 而且我一直如這裹師兄一樣也有看, 有些負面回應是其他用家回覆,而不是樓主,  ...
as12366 發表於 5-2-2014 11:36 PM

"各人的理解能力及深入度不同",多謝伱明白。大家可以專重返哩個掂嘅樓主講返搬掂啦。
唔知係咪間代理唔識做,冇畀sample呢度d版主影光速試玩報告呢?
呢D錢唔好慳啦,需知呢類貴價玩具,o係討論 ...
Toro 發表於 5-2-2014 10:41 PM

哩句真呀,有時睇完啲靚相同報告真係會影響同增加到購買意欲。
回復 42# kofumanutd

完全同意,好似HT咁,質素麻麻又要大讚,有D仲要評價都無,誠意欠奉。
咁都大讚?真係當人睇唔倒架?!真係要快D搬晒佢。

講翻個post,HT隻什麼"鍋物仙"同"乜21"都冇頭雕啦,應該一齊移走。
回復  kofumanutd

完全同意,好似HT咁,質素麻麻又要大讚,有D仲要評價都無,誠意欠奉。
咁都大讚?真 ...
doyanming 發表於 6-2-2014 12:26 AM

冇錯呀,里得佢係麥品牌,係好就係好、係差就係差,一兩個掂吹到幾勁都冇用,時間同其他同一産品掂一出便見真張。HT個啲所謂神物已經有版你睇。
我自己覺得, 如果將唔同品牌的figure分區, 如似EB一個區, HT又一個區, 討論起上黎反而仲煩. 其實講真大部份1/6figure都係HT出的啦, 做乜要搬走其他品牌的post咁攪笑? (eg PI ironman) 其實如果真係因為客戶指示而咁做, 咁不如開多一個專區比HT專用, 做下宣傳, 其他品牌就擺返呢度照常討論仲好啦.

另外, 我認為就算一隻figure出得幾好, 都無可能係完美, 一定有不足的地方, 咁大家討論下又有咩所謂? 我又唔覺得"唱好"佢會令隻figure好賣d, "唱衰"佢就會令HT蝕本, 因為開得post的figure都係成年之前開訂的, 講真依家分分鐘都有d過晒氣了, 要訂的一早訂o左, HT出就係出咁多貨, 要蝕都只係"炒家"蝕吧.
我諗1/6 Mark 7, HT有版權, 呢個係主因。
其實大家不滿的主因都係編輯部處理會員意見同廣告客戶時能力不足。
例如: 無理搬區, 自精膳稿係主因。既然HT而家獨大, 倒不如順勢開HT專區, 其他品牌就group 埋一齊啦。
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽