Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 【馬年走火入魔】合金魂和其他各款機械人的另類數值!!

有趣 過癮 用心 知識 的帖子, 支持! :77:
我也是啊。重合金拿上手那一刻,超感動、超有感覺啊!! 有沒有邊d漏網之魚又重又大啊!!
gazza1211 發表於 3-2-2014 10:29 PM

{:1_220:} 大合金系列(太貴,加上屬於景品),所以小弟喜歡Aoshima 新世紀合金,就算朋友笑我收咁多只,只只都系上色有點唔同,我都系照收,仲收唔少填:p
Thanks support! 難道Tolete兄也打算以後以”重“取人。
gazza1211 發表於 3-2-2014 10:24 PM

不會的,我只是選角色黎買的:77:
係FACEBOOK見到, 嚟支持下機戰版機友!
luciferdark 發表於 3-2-2014 11:51 PM

謝機友支持!!祝魔王兄馬年事事如意、搵多d、多d好嘢買!!:77:
謝機友支持!!祝魔王兄馬年事事如意、搵多d、多d好嘢買!!
gazza1211 發表於 4-2-2014 04:21 PM

多謝晒 GAZZA1211兄!
回復 41# gazza1211

我冇電子磅呀...純粹估,不過大吉姆應該同三一一號差不多,三號重過一號.

你應該會鐘意EX123,不過QC好多問題...

最buy呢啲走火入魔既 post,熱血無比 :*
非常棒的分享,金屬玩具冰冷的觸感與重手是一般模型玩具無法取代的,讚!
回復  gazza1211

我冇電子磅呀...純粹估,不過大吉姆應該同三一一號差不多,三號重過一號.

你應該會鐘 ...
Chandlermok 發表於 4-2-2014 05:02 PM

EX Getter 123都喜歡,大大隻。。。。。但我是一定要display的,現在無位,所以不買了。留番第日發達換樓換柜才高追。。。。。。。。。。。。:(
最buy呢啲走火入魔既 post,熱血無比
mudwk 發表於 4-2-2014 05:02 PM

謝謝支持!玩到冇位冇嘢好玩,就走火入魔了。。。。。。
非常棒的分享,金屬玩具冰冷的觸感與重手是一般模型玩具無法取代的,讚!
hi600gg 發表於 4-2-2014 08:51 PM

謝讚!ching櫃內也有一大堆冰冷的熱血mazinger啊,正啊!!
好正既分享啊~:handshake:
原來伊迪安咁重手~!!
回復 57# 九龍宋公明

伊迪安..合體後...你絕對唔敢只用一隻手拎起佢:77:
頭像被屏蔽
好有用的帖!虽然巨神问鼎重量级头筹,但我仍觉得它的设&# ...
abdner 發表於 5-2-2014 02:47 PM

我都喜歡大帝多一點。合金集中在腿部,所以,站的穩定定得多。