Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 【馬年走火入魔】合金魂和其他各款機械人的另類數值!!

良心巨神,谁玩谁知道
好有用的資料,謝謝分享
巨神淨係對腳都“車”得死人{:1_220:}
估唔到個名叫”重高達”嘅並唔係太重...
joehui 發表於 3-2-2014 04:54 PM

「重高達」呢個名應該係當年A-club啲編輯改的∼ :)
勁啊!!support support!!
:!我係好喜歡重量合金
我個櫃入面本來一直都係MP01同傳說巨神最重的,不過上星期已經比EX合金三一三號機輕鬆擊敗左.

小弟一向鐘意大同重既合金,GFF兩隻重高真係幾膠下,唔重,不過造型一流.
進入工作大忙季之前,趁這農曆年假期,做了這件超無聊的事情。。。。。。。就是把自己櫃內的機械人合金,逐 ...
gazza1211 發表於 2-2-2014 11:08 PM

師兄個櫃好正呀!!!!:71:
磅下重又幾OK喎,起碼有D估唔到佢咁輕!
宇宙之王者 發表於 3-2-2014 12:16 AM

大王者名符其實大“膠”王!縱使夠大,但因膠而輕:x (居然比 泰坦3 輕。。。)
每一格都擺幾KG野......擔心夠力嗎?
Viper 發表於 3-2-2014 12:33 AM

咦,又係喔,頂嗰三層每層都放了8、9kg。。。。。。。不過,用了1cm厚的玻璃,頂得住卦!!
Thank you very much for the information. it really help a lot.

Happy Chinese New Year
weichi1213 發表於 3-2-2014 01:34 AM

玩具有弟二種玩發,good
AYXXX 發表於 3-2-2014 01:00 AM

呢個真係好post,又可了解多D合金魂
老文 發表於 3-2-2014 12:35 AM

我都覺得真係幾傻:34: 。。。Thanks all support !!  祝各位開工大吉,馬年順利!!
我都曾經稱過下,都知道部伊迪安系最重的。
點解冇六神的???
金魚光1 發表於 3-2-2014 01:49 AM

六神有啊,就頂層宇宙大帝旁邊。。。。金魚兄都過玩稱嘢,同道中人:x
Brother 點解冇入天威勇士既? (無聊一問)
walker111 發表於 3-2-2014 01:55 AM

冇入天威勇士,因為冇乜情意結(當年被老媽逼去補習,無看這套動畫),又覺得它腳短,唔靚!!
無聊的事情 is good for mood
happy lunar new year
ygat2005 發表於 3-2-2014 09:41 AM

謝ygat兄support。你也新年快樂,馬年多整幾個靚模型!!
我家最重的合金是2Kg巨靈神
lukyuet 發表於 3-2-2014 01:35 PM

2kg ?? 哦,你嗰件嘢好嘢來的啊!!