Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 【馬年走火入魔】合金魂和其他各款機械人的另類數值!!

幫師兄加咗D補完部份

[/img]
nela 發表於 3-2-2014 01:35 PM

謝謝Nela兄分享啊!!   

哇!!件暗黑大將軍成1kg咁重,正啊!(老實說,之前真的想買,但奈何柜無位。。。。留番第日發達換屋換柜才高追。:x)

咦,EX合金反而無我現象中重,感覺每隻都過1kg。(因為是貴嘢{:1_222:})

著名的十五機合體,有1.2kg !? 如果幾百塊買,抵到爛!!:34:
支持重量合金!!!
mushroom 發表於 3-2-2014 03:01 PM

唔知遲d會唔會有人出12吋的重量post,仲有趣。。。。。。:p
This is a great post! Thanks for sharing.
mo.sun.sun 發表於 3-2-2014 03:55 PM

Thanks support ~~~~~!!
估唔到個名叫”重高達”嘅並唔係太重...
joehui 發表於 3-2-2014 04:54 PM

哦,呢兩件嘢上色靚,但金屬件很有限,集中在關節,所以重量跟size不成正比。
如果兩公婆閙交,千萬唔好放隻巨神響佢身邊,唔係實爆頭。:53:
最中意支持傻人!家雑兄超好心機Good Job:71:
良心巨神,谁玩谁知道
心速劍 發表於 3-2-2014 05:04 PM

其實,我感覺GX-38 Irongear (金屬應該很多和厚) 和 GX-39 功夫漢 (三重機械人疊在一起) 應該都很重,唔知道有沒有ching之後會補量重量。。。。。
好有用的資料,謝謝分享
tolete 發表於 3-2-2014 05:07 PM

Thanks support! 難道Tolete兄也打算以後以”重“取人。
勁啊!!support support!!
玩具日報記者 發表於 3-2-2014 06:11 PM

記者大人,不如你看看有沒有人找高達合金、Macross合金、EX合金系列來比較一下重量!!:shiny:
我係好喜歡重量合金
Mr.九流 發表於 3-2-2014 06:22 PM

我也是啊。重合金拿上手那一刻,超感動、超有感覺啊!!:$ 有沒有邊d漏網之魚又重又大啊!!
我個櫃入面本來一直都係MP01同傳說巨神最重的,不過上星期已經比EX合金三一三號機輕鬆擊敗左.

小弟一向鐘 ...
Chandlermok 發表於 3-2-2014 09:06 PM

Really !?  跪求Chandler兄交出各EX合金收藏的重量。。。。。。:help:
師兄個櫃好正呀!!!!
iamfinethankuuu 發表於 3-2-2014 09:19 PM

謝謝Support啊!。。。。。。。。。不過,已經冇位開其他line了。
如果兩公婆閙交,千萬唔好放隻巨神響佢身邊,唔係實爆頭。
馬仔 發表於 3-2-2014 10:19 PM

唔止爆頭,隨時爆袋。。。。。。(我意思是爆手袋) :x :x :x 
最中意支持傻人!家雑兄超好心機Good Job
tower 發表於 3-2-2014 10:21 PM

謝Tower兄支持本傻佬:x :p :he:
係FACEBOOK見到, 嚟支持下機戰版機友!