Toysdaily 玩具日報

樓主: berserkberserk

[個人收藏] ironman batman新居入伙低清圖 - 加簡易改濕電方法(已加制作流程)

回復 30# bin

都唔得架∼ 如果用4.5v牛冇加電阻都係唔得架,一樣都係死,仲快d tim呀∼ {:1_214:}
回復  dennis128

ching已加制作流程
每隻figure要1條USB線 & 1粒電阻
要一個1開8以上嘅USB分插 ...
berserkberserk 發表於 3-2-2014 10:42 PM

吾該師兄 ! Thanks !
回復  bin

都唔得架∼ 如果用4.5v牛冇加電阻都係唔得架,一樣都係死,仲快d tim呀∼
chaualax 發表於 4-2-2014 12:01 AM

thanks. 怕電流吾稳定? 個電阻要用幾_∩_(打吾出符號)的?:47:
回復 33# bin

唔係怕唔穩定,係一般火牛出嘅ma都會係1A或以上,因為hottoys 嘅led燈個ma都係好細,如果唔加就咁出嘅話就好快玩完∼ {:1_214:}
回復  bin

唔係怕唔穩定,係一般火牛出嘅ma都會係1A或以上,因為hottoys 嘅led燈個ma都係好 ...
chaualax 發表於 4-2-2014 12:27 AM

thanks ching,  那個電阻要用幾ma的?{:1_197:}
回復  dennis128

ching已加制作流程
每隻figure要1條USB線 & 1粒電阻
要一個1開8以上嘅USB分插 ...
berserkberserk 發表於 3-2-2014 10:42 PM

限流電阻要用邊隻 ?有無分別呀 ? Thanks !
太感激師兄的精彩教學, 實行有樣學樣..{:2_304:}
有教學,正!著左燈的確有型好多!
祝師兄你身體健康!今年賺多d,買多d:77:
記得用4.5V牛,唔果唔係長開4日左右玩完∼

我個friend隻power pose就係咁KO{:1_214:}
多謝分享,支持...........
請問是一粒燈一隻4.5v牛?還是用usb分插再接到一隻4.5v牛?
樓主和大大們
如用乾電,咁用幾多粒?同會唔乾電會燒燈??
回復 31# chaualax

謝解答
thx
回復 32# dennis128

you're welcome
回復 35# bin

我都唔知幾大
我同舖頭講, 佢就自動俾呢隻電阻我
店主話自己店內的display玩具都係用呢款改濕電, 加個4.5V 2A牛仔
想知地址就pm我再話你知