Toysdaily 玩具日報

樓主: berserkberserk

[個人收藏] ironman batman新居入伙低清圖 - 加簡易改濕電方法(已加制作流程)

期待樓主大大教學如何使用濕電 X 1
回復 9# 布魯斯偉恩

布大,見笑了你的收藏才利害

我特意用黑鏡和藍燈,很有batman的感覺
回復 8# darknight

多謝
回復 13# kenneth35

7連係59吋x16吋, tony地台入咗盒懶得拎黎度:35:
回復 10# tiikly

制作及拍照中,稍後再post

回復 14# dragonken

唔洗焊落figure度
回復 16# FUMEBB

煩請教師兄如駁6隻Ironman + 2隻 Tony 要買幾多料 ?
USB分插 ? / USB線 ? /幼電線 ? /限流電阻 ? /熱縮膠 ? / 5V火牛 ?
熱縮膠係什麼東西 ? 用途 ?
Thanks !
非常好的設計,期待樓主詳細的分享教學。
小心∼ 只用限流電阻都有風險,usb火牛電壓5V,要改到4.5V或以下好d,如果唔係長開LED燈都好快玩完。
回復 23# dennis128

熱縮膠 係一條膠條 受熱會縮起 例如 電線同電線接駁位 用熱縮膠就可以包實
回復  dennis128

熱縮膠 係一條膠條 受熱會縮起 例如 電線同電線接駁位 用熱縮膠就可以包實
vin_tg56 發表於 3-2-2014 09:06 PM

吾該師兄 ! Thanks !
回復 25# chaualax

謝謝C Hing 提點, 我都係問模型舖佢話用5V
我唔係長開, 整咗2星期暫時都冇問題
但認同c hing講法, 睇返HT  hall of armor說明書都叫人用4.5V牛
行開去鴨記買返個4.5V牛換咗佢
thanks
回復 23# dennis128

ching已加制作流程
每隻figure要1條USB線 & 1粒電阻
要一個1開8以上嘅USB分插
電線買一餅就有排用

火牛一隻
熱縮膠按size各一條
thanks ching. if buy 4.5V transformer, then no need to use the resistance?{:1_197:}