Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] Play Imaginative 鐵甲奇俠 Ironman Mark 7 試拍(相片也感受質感)-新加玩具報告link

rrhk2013 發表於 28-12-2014 09:13 PM
當時有合金IM, 不過成品比例一般,
就係Ezhobi隻極合金Mark 3,
呢隻最強係所有機關都係build-in, 唔駛換 ...

唔講唔記得有呢隻。
mushroom 發表於 29-12-2014 09:18 AM
唔講唔記得有呢隻。

師兄有無入過? 我都吾记得左佢系合金tim:$
bin 發表於 29-12-2014 02:31 PM
師兄有無入過? 我都吾记得左佢系合金tim

無呀, 唔係點會講當年無合金ironman
mushroom 發表於 29-12-2014 02:53 PM
無呀, 唔係點會講當年無合金ironman

當時拎上手, 好鬼輕,無手感, 極失望.
Amor夜光仍免強接受, 但figure無燈就吾系好得.:no:
mushroom 發表於 8-1-2015 11:20 AM
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-214000-1-1.html

PI 1/12 House Party Protocol

thanks ching.
上次好似你比過我看過. 吾知几時先出得晒{:1_207:}
bin 發表於 8-1-2015 10:22 PM
thanks ching.
上次好似你比過我看過. 吾知几時先出得晒

愛國者都未出, 可能King art 快過佢。
mushroom 發表於 8-1-2015 10:29 PM
愛國者都未出, 可能King art 快過佢。

K. art 個size其實吾錯, 放好多隻都有位!{:1_203:}
但吾知貭感及上色得吾得!!
bin 發表於 8-1-2015 10:32 PM
K. art 個size其實吾錯, 放好多隻都有位!
但吾知貭感及上色得吾得!!

個辦就唔錯, 有人話mark 3個比例仲好過HT
mushroom 發表於 8-1-2015 10:37 PM

mk3張相我都睇過, 沒看實物, 但D金色有D怪, 好黃, 吾知系吾系影相色差?
但mk42我看過實物, 好似都夠detail, 但實物大货吾知得吾得{:1_222:}
mushroom 發表於 8-1-2015 10:37 PM

ching
shf 頭舆心口是能否着燈的?(因我见有人加燈在shf mk6!!)
bin 發表於 8-1-2015 11:03 PM
ching
shf 頭舆心口是能否着燈的?(因我见有人加燈在shf mk6!!)

Bandai shf 我諗要多10年至會有燈。

拉打都未有,  高達依家至開始有。
mushroom 發表於 8-1-2015 11:39 PM
Bandai shf 我諗要多10年至會有燈。

拉打都未有,  高達依家至開始有。

thanks ching
無燈差好遠.
有ching覺得shf好過PI 1/12mk42.
我自己覺得PI好D
bin 發表於 9-1-2015 07:15 PM
thanks ching
無燈差好遠.
有ching覺得shf好過PI 1/12mk42.

很難改變這類想法,主要原因是覺得shf好的人, 通常都覺得可動和關節最重要, 燈和合金是可有可無的東西, 若因為有燈和合金而增加售價, 更加覺得無謂。

若不是炒起的shf, 貼近Pi的價, 相信更多人話Pi唔值。
100%同意.
我自己开始玩IM是覺得有燈好特別.所以無燈我接受吾到.
佢咁細有燈都難D造.
上次見隻shfIM42,3魚7時, 本想買來1試. 但見好膠,D金色接受吾到, 都無買:no: