Toysdaily 玩具日報

查看: 126628|回復: 703

[玩具攝影] Play Imaginative 鐵甲奇俠 Ironman Mark 7 試拍(相片也感受質感)-新加玩具報告link

Play Imaginative Ironman Mark 7 試拍

昨天買回來, 拿來快影, 由於沒時間,故拍了不多. 只希望與師兄們分享. 這隻Play Imaginative Ironman Mark 7, 好有質感,又好重手!:71:

本人為拍攝玩具初哥,而且對借來之相機操仍不熟(快耍還給朋友了:$, 又用手拿住拍, 有些1/2秒可能可有點糢; 故拍得不好,請師兄指教.

剛upload張十字升空相!(從下數上第4張):shiny: (左手緊D,可能升高至60-70度, 右手近90度){:1_208:}

因為在142#,有師兄post了以下HT & PI比較, 但上面那手之活動能力比較有錯,故upload張照片顯示! 以下集合師兄們提供之PI vs HT玩具報告link.

1.  http://youtu.be/zup87xw3MZU

2. http://bbs.78dm.net/forum.php?mod=viewthread&tid=298596

兄弟們提供之消息:

Mushroom 兄提供之有關PI 1/12消息(10/2013)的Link,  方便師兄們看:

https://www.facebook.com/notes/play-imaginative/official-statement-from-play-imaginative/10153371672395648

另getter1234提供從台灣之消息(4/2014):

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=573495666104374&set=a.397238037063472.1073741828.392873847499891&type=1&theater

bin 發表於 8-1-2015 11:03 PM
ching
shf 頭舆心口是能否着燈的?(因我见有人加燈在shf mk6!!)

Bandai shf 我諗要多10年至會有燈。

拉打都未有,  高達依家至開始有。
出唔到貨係PI問題定代理問題? 換咗代理乜可以改善出貨問題?真係越睇越牙烟。
咁多 嗰post 隻野都係得企定定,睇嚟PI呢隻有D中伏

等佢跌吓先,平D再唸吓買唔買
bin 發表於 27-8-2014 11:38 AM
系啦. 等咁耐, 希望qulaity不會令人失望
ching D生產邊度找來?

都係PI facebook,一直有follow開,望住佢d likes越黎越少{:1_201:}
bin 發表於 1-9-2014 03:38 PM
其實今次好多人對HT隻42的QC都不滿啦

但都唔會話買PI好過。

Anyway, 我睇過肥趣那隻, 開頭唔知邊間廠。

依家知了。   唔講價錢, 唔錯的, 係detail 只係 NECA level.

1/12 war machine mark 2 合金比例

Mark 42 大貨

愛國者呢?
mushroom 發表於 5-8-2014 01:20 PM

之前D人話PI合金QC差,HT好,  但比較HT, MK42, 發覺HT的QC重差(我比較手上的2隻):68:
啲金屬紅好正 :57:
合金就是合金,質感無法比美
擺多d資勢嘛。
太多企定定了。
寒冬出合金,連天氣都配合埋。執係手,除了重,就:「冷」。

那種凍冰冰的感覺十分刺激!

各位Ching試試哦!
係囉...擺多d post ma~~
就咁睇好似可動一般
呢隻重D定HT果隻重D{:1_215:}
回復 1# bin

ching 終於買左,恭喜哂{:1_208:}
合金果然係合金! 見到紅色外殼反哂光,好有著鐵甲feel,這才是真係Ironman...
我今日都攞咗, 仲未開..
攞返屋企果時, 手都軟埋..:80:
真係好重手!!:handshake:
呢隻真係OK! 可惜太少配件,唔係HT完全比下去
我今日都攞咗, 不過仲未開
頭先攞番屋企嘅時候, 手都軟埋...:80:
真係好重手!!
:43:
我今日都攞咗, 不過仲未開
頭先攞番屋企嘅時候, 手都軟埋...
真係好重手!!
joehui 發表於 27-1-2014 10:12 PM

我都是. 比想像中好. 快去開!:43:
頭先剛磅過,有成廿幾磅(連盒),抽到手軟
呢隻真係OK! 可惜太少配件,唔係HT完全比下去
宇宙之王者 發表於 27-1-2014 10:12 PM

totally agree, 太少配件. 與HT完全不同, 但我省看了video一下,好似HT之身形似movie多D, PI偏廋, 但手感及質感就PI赢晒,:71: