Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 【滾石路障】Hot Toys G.I.JOE Roadblock

對該電影/演員/角色有大愛的人,就算點差都會收貨。相反,無偏愛的人,無論隻Figure做得點好都大把野可以彈。
回復 20# iwillneverlose

我就prefer"史太蟲"個種關節的設計,不同我都明好難平衡美觀和實用性,亦好難滿足所有玩家。。。
要著甲靚:就胸細
要大隻:就著甲肥
要做射擊動作:就開多個關節
要靚就包膠,包膠可動又低.....
要滿足所有玩家要求.....:56:
其實尼隻Figure主要係渣鎗Pose, 史太龍就做唔到, 有得就有失! {:2_269:}
頭像被屏蔽
回復  iwillneverlose

我就prefer"史太蟲"個種關節的設計,不同我都明好難平衡美觀和實用性,亦好 ...
fishnchips 發表於 15-1-2014 11:59 AM

無錯
真係好難取捨
好似bane咁
都係用史太蟲body
對手就做唔到招牌手勢
「雙手捉住衫帶」
果陣都好多人插
仲有人特登買番個露關節body換添
根本點出都唔會滿足到所有人
除非真係科技進步到高仿人體皮膚包膠加超強關節啦
其實我個人覺得個手肘關節外露同頭都冇咩大問題,
係個boby唔夠大隻就真…
要著甲靚:就胸細
要大隻:就著甲肥
要做射擊動作:就開多個關節
要靚就包膠,包膠可動又低.....
要滿足 ...
Dick.Po 發表於 15-1-2014 12:13 PM

Exactly....  It is pointless if a military figure cannot hold the gun properly and pose !!!!
所以我咪話啲人根本無睇過套戲,唔知道個角色平日都要拎住把鎗,下下都以【自己覺得唔好就係唔好】既心態黎喪插隻玩具唔得,我都好耐無留言,就係嗰班自我中心既所謂玩家係度係又嘈唔係又嘈令我覺得呢度比佢地污染晒,但今次呢隻roadblock真係令人眼前一亮,為左提高可動性,明知實比人插都用雙關節,又有返紋身,頭雕亦修飾過,睇左咁多年ht既頭雕,大家都應該接受左佢會美形每一隻figure,點解到今時今日玩左咁多年仍然仲係度插,而不斷插又不斷買既人,我真心覺得你地好慘,買件玩具為開心,但你地咩都插一餐,插完之後又訂又買,可憐可憐真可憐
回復 51# chshting

到佢整得夠大隻,你又會覺得佢迫爆套甲架啦!
回復 48# Dick.Po

Dick Po師兄,呢隻我已後追了,只因你啲圖太毒了
個關節實在太玉酸,頂唔順,即賣了!
依隻我收貨,今天拿了。
頭雕改極都唔似,pass了!
作為the rock fans.....我絕對收貨了.......已拎.....
衣服不脱勉强还行。
手部关节看不下去...致命要害
头雕真的不够像。

优点:  武器多。